Vijesti
14. 7. 2019.

Pročistač pitke vode u Komolcu važan za kvalitetu svakodnevnog života građana Dubrovnika!

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković otvorio je danas Pročistač u Komolcu, vrijedan 56 milijuna kuna. U svom govoru istaknuo je da je ovo veliki dan za Dubrovnik jer uređaj za pročišćavanje pitke vode znači novu kvalitetu svakodnevnog života svih građana Dubrovnika.

- Ovaj projekt intenzivno se dovršio u posljednje dvije godine što pokazuje agilnost novoizabranog čelništva Grada Dubrovnika na lokalnim izborima 2017. godine da realizira jedno od presudnih pitanja koje je ovdje bilo dio javne rasprave godinama - naglasio je Plenković.

Izrazio je uvjerenje da će partnerstvo za Suezom, jednom od vodećih francuskih, ali i globalnih kompanija koja se bavi pročišćivanjem voda, biti na razini standarda i kvalitete koju zaslužuje grad, ali i svi oni koji Dubrovnik čine biserom hrvatskog turizma.

Projekti vrijedni 4,5 milijarde kuna

Plenković je podsjetio na to da su na sjednici Vlade u Dubrovniku, u veljači ove godine, potpisani brojni projekti vrijedni 4,5 milijarde kuna koji se odnose na Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju.

- Dio tih projekta je i ova aglomeracija, a u Trilju i Jelsi jučer smo imali dva slična projekta odvodnje i vodoopskrbe koja su izrazito važna za taj dio Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednik Plenković poručio je da će se ugovaranjem tih projekta, a ima ih još nekoliko na dnevnom redu, snažno dići apsorpcija europskih sredstva u ovoj financijskoj perspektivi.

- Sad smo već na preko 70 posto, ali s ovim velikim i vrijednim projektima ići ćemo prema onome što je naš cilj, a to je apsorpcija baš svih sredstva u ovom proračunskom okviru.

A A A