Vijesti
26. 11. 2019.

Predsjednica je bila, jest i ostat će Kolinda Grabar-Kitarović! Nećemo dati drugu priliku onima koji su opustošili Hrvatsku!

(PHOTO) Predsjednik HDZ-a i Vlade & naša kandidatkinja, sadašnja i buduća predsjednica RH, sudjelovali su sinoć na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Osijeka u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu. Glavna poruka - snažno i odvažno, svjesni vlastitih postignuća, idemo zajedno po još jedan predsjednički mandat! Kandidat SDP-a i ljevice nikada više neće na Pantovčak! Hrvatska je znala i znat će odabrati!

Donosimo ključne poruke Andreja Plenkovića i Kolinde Grabar-Kitarović:

PLENKOVIĆ: Čuvamo dignitet hrvatskog naroda i Domovinskog rata!

Draga Kolinda, gdje god dođete, uživate veliku potporu hrvatskih ljudi. Učinili ste puno u svojih prvih 5 godina na Pantovčaku, ali kako biste nastavili raditi na dobrobit Slavonije i cijele Lijepe Naše, trebate još jedan predsjednički mandat. I dobit ćete ga, u to sam siguran! Oni koji su opustošili Hrvatsku nemaju pravo na drugu priliku! I mi im je nećemo dati! Predsjednica je bila, jest i ostat će Kolinda Grabar-Kitarović! Čuvamo dignitet hrvatskog naroda i čuvamo državu koju su nam izborili hrvatski branitelji i vizionar dr. Franjo Tuđman!

18.5 milijardi za Slavoniju, Baranju i Srijem!

Istok Hrvatske, uz Dalmaciju, predstavlja glavnu snagu HDZ-a! Siguran sam da će se to pokazati i na nadolazećim predsjedničkim izborima! U mandatu ove Vlade napravljen je poseban iskorak prema Slavoniji. Za nju je kroz Projekt „Slavonija, Baranja i Srijem“ predviđeno 18.5 milijardi kuna, od čega je 11.5 milijardi već ugovoreno za razvojne projekte u 5 slavonskih županija!

Milanovićeva Vlada zadužila RH za 70 milijardi!

Hrvatski narod u ova tri desetljeća demokracije dobro vidi tko mu se nudi na političkom tržištu. Nude mu se oni koji su, kao kandidat SDP-a, imali šansu dok su bili na čelu Vlade. To je Vlada koja je za 70 milijardi kuna zadužila Hrvatsku, koja je smanjivala plaće, koja nije isplaćivala božićnice i regrese… I njima, ponavljam, drugu šansu nećemo dati!

PREDSJEDNIK ZA PREDSJEDNICU! „Za razliku od konkurenata, naša kandidatkinja ima i postignuća i iskustvo i program!“

Na čelu države trebaju biti odgovorni ljudi!

Šansu zasigurno ne zaslužuju ni oni kojima treba još dosta rada kako bi savladali elementarne stvari o hrvatskome političkom i pravnom sustavu & ulogama hrvatskih institucija. Svatko treba raditi svoj posao, a posao predsjednice radit će i dalje Kolinda Grabar-Kitarović! One koji bi htjeli biti sve u jednom ne moramo niti spominjati, jer samo kinder-jaje može imati više toga u jednom. Na čelu države trebaju biti odgovorni i pouzdani ljudi, koji mogu danas - 30 godina od osamostaljenja - pozicionirati Hrvatsku na karti Europe i svijeta. Sada imamo vodstvo koje to razumije i zna.

Otkrili suverenizam nakon 3 desetljeća

Kad vam danas netko govori o suverenosti, imajte na umu da su upravo predsjednik Franjo Tuđman i članovi HDZ-a ostvarili hrvatsku suverenost - prije nego što su ove male stranke uopće postojale na političkoj sceni!

HDZ jučer, danas, sutra: Obrana i oslobođenje - Rekordna zaposlenost - Nova pobjeda predsjednice - Schengen!

Naša postignuća nipošto nisu „slučajna“!

A danas? Hrvatska ima rekordno visoku zaposlenost, a nikada manju nezaposlenost. Zatekli smo 9% ugovorenih sredstava iz EU fondova, sada smo na 86%, a nagodinu ćemo biti na - 100! Vratili smo investicijski rejting i ostvarili proračunski višak - zašto drugi to nisu uspjeli? U mandatu naše Vlade minimalna plaća povećana je za 100 eura, a prosječna za 800 kuna! Nijedno to od tih postignuća nije palo s neba, nije se dogodilo „slučajno“!

U mandatu naše Vlade minimalna plaća povećana je za 100 €, a prosječna za 800 kn! Je li to baš „slučajno“?

Zajedno po pobjedu!

Pred nama su predsjednički izbori, na kojima snažno i odvažno, svjesni vlastitih postignuća, zajedno idemo po još jednu pobjedu HDZ-a i ponovni izbor naše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja iza sebe ima pet uspješnih godina i uživa veliku potporu hrvatskih ljudi!

GRABAR-KITAROVIĆ: HDZ je bio tu za Slavoniju kad joj je bilo najteže!

Osječki HDZ-ovci prvi su stali uz dr. Franju Tuđmana u epohalnom pothvatu stvaranja neovisne hrvatske države, u to opasno doba jugoslavenske komunističke represije. Od 48 sudionika legendarne osnivačke skupštine HDZ-a na Jarunu, 29 ih je bilo iz Osijeka! Hrvatski je narod obranio Hrvatsku, no ne zaboravimo tko je organizirao obranu - upravo HDZ! Tako je bilo i na istoku Lijepe Naše - heroj Blago Zadro, primjerice, bio je utemeljitelj i 1. dopredsjednik vukovarskog HDZ-a!

Slavonski HDZ-ovci riskirali su sve, dok su neki drugi o Slavoniji pjevali s dalekog kontinenta, preko oceana. Nisu bili tu za Slavoniju kad joj je bilo najteže! Tada je bilo „sad ili nikad“! Vjerujem u Slavoniju, vjerujem u hrvatski narod - jer vi ste Hrvatska!

Na vlast žele oni koji su Hrvatsku gurali u ponor

Kada sam preuzela predsjedničku dužnost, Hrvatska je bila na koljenima, s desecima tisuća izgubljenih radnih mjesta, ljudima natjeranim na egzodus, poduzetnicima i obrtnicima opljačkanima predstečajnim nagodbama, ponižavanim braniteljima…. Hrvatska je prije pet godina bila ojađena i postiđena od onih koji su je trebali učiniti uspješnom i ponosnom, a Slavonija je bila sustavno zanemerivana. Svi dobro znamo tko je za to odgovoran. No oni koji su Hrvatsku gurali u taj ponor, sada žele ponovno vladati. Neće moći!

Obitelj - srce hrvatskog naroda

Danas je Hrvatska bolja jer je gospodarstvo prodisalo, smanjeno je iseljavanje, plaće rastu, a branitelji imaju mjesto u društvu kakvo zaslužuju. Hrvatska više nije na koljenima i nada se probudila. U idućih pet godina glavna dužnost će mi biti jačanje hrvatske obitelji, koja je oduvijek bila srce hrvatskog naroda i koja je očuvala hrvatsko ime u vremenima kada nismo imali državu. Blagostanje hrvatske obitelji odlučuje opstajemo li kao narod - ili nestajemo. Obitelj je danas prva i posljednja crta obrane našeg opstanka, rasta i sreće.

Hrvatska je znala i znat će odabrati!

Živimo u vremenima izazova, poput nezakonitih migracija, klimatskih promjena i oživljavanja agresivnih protuhrvatskih ideologija u našem susjedstvu. Nastavit ću inzistirati na jačanju hrvatske vojske, policije i na čuvanju hrvatske državne granice. Nemojmo dopustiti da se Hrvatsku vrati u podjele „ili mi ili oni“ i da je se prepusti slatkorječivim opsjenarima, koji se pozivaju na narod, s kojim nemaju ništa. Hrvatska je znala i znat će odabrati!

A A A