Vijesti
12. 9. 2019.

Nastavit ćemo pomagati Hrvate u BiH i Srbiji - to je neodvojivi dio politike ove Vlade i HDZ-a!

Ima novca za Hrvate u BiH i Srbiji & bit će novca za Hrvate u BiH i Srbiji! - poručio je predsjednik Andrej Plenković na sjednici Vlade RH, osvrnuvši se na ljevičarske napade zbog potpore našim sunarodnjacima u susjednim državama.

Čujem neke komentare - istaknuo je predsjednik Vlade i HDZ-a - zašto financijski podupiremo projekte od posebnog interesa za naše Hrvate u BiH i naše Hrvate u Srbiji, kako „ima novca“ i slično.

Pomoć KŠC-u Ivan Pavao II u Bihaću - Naša Vlada sustavno podupire Hrvate u BiH!

- Stoga jasno poručujem: ima novca za Hrvate u BiH i Srbiji & bit će novca za Hrvate u BiH i Srbiji! Kao što ga ima za razvojno-socijalne projekte diljem RH, za ravnomjerni razvoj svih krajeva Lijepe Naše i povećanje plaća hrvatskih ljudi ili roditeljskih naknada, mora biti novca i za Hrvate u BiH i za Hrvate u Srbiji jer je to neodvojivi dio politike ove Vlade i HDZ-a - naglasio je Andrej Plenković.

HDZ BiH & HDZ: Zajedno za predsjednicu, ravnopravnost Hrvata & euroatlantski put BiH!

ZA stvarnu ravnopravnost Hrvata u BiH

Što se tiče BiH - nastavio je - pomažemo našim sunarodnjacima u zemlji koja nam je susjedna, prijateljska, koju tretiramo s respektom, i želimo da položaj Hrvata kao konstitutivnog naroda bude bolji nego dosad.

- Prošlog smo tjedna u Bosanskoj Posavini potpisali ugovore za niz konkretnih projekata na dobrobit hrvatskog naroda u BiH. Tako ćemo i nastaviti! - zaključio je predsjednik Plenković.

26 milijuna kuna za programe i projekte Hrvata u BiH!

A A A