Vijesti
26. 9. 2019.

Očekujem zeleno svjetlo za ulazak u Schengen! Orkestrirana podmetanja GONG-a & SDP-a ne mogu naštetiti Šuici!

(VIDEO) Plenković: Vjerujemo da će aktualna Europska komisija, na čelu s Jean-Claudeom Junckerom, do kraja svog mandata, koji istječe 1. studenog, konstatirati da ispunjavamo sve kriterije za pristupanje šengenskom prostoru. * Lijevi kvazi-neovisni GONG, ta produžena ruka SDP-a, svojom prljavom kampanjom ne može poljuljati povjerenje koje naša Dubravka Šuica uživa kod Ursule von der Leyen!

Andrej Plenković započeo je trodnevni posjet Bruxellesu sastankom s novoizabranom predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, na kojem je sudjelovala i Dubravka Šuica, imenovana potpredsjednica EK za demokraciju i demografiju. Zahvaljujući angažmanu upravo predsjednika Vlade RH i HDZ-a, demografija je prvi put u EU vladi dobila resor, a i otvorena su vrata da se europskim sredstvima - također prvi put - pomogne u rješavanju toga ključnog izazova za RH, ali i veliki dio našeg kontinenta.

Hrvatska će dati doprinos u realizaciji programa Europske komisije - Članstvom u EU nastavljamo jačati gospodarski rast!

Iz hrvatske perspektive nema važnijeg resora i nema većeg izazova od rješavanja demografskih problema!

Potom se sastao s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem. Teme: skorašnja saslušanja kandidata za potpredsjednike i povjerenike EK te Brexit i Višegodišnji financijski okvir EU-a - dva važna pitanja koja će se najvjerojatnije morati razriješiti upravo tijekom hrvatskog predsjedanja Europskom unijom.

Europska podrška Vukovaru

Na kraju, s aktualnim predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom razgovarao je - kako Plenković navodi na svom Twitteru - o pristupanju Hrvatske Schengenu, Zakonu o razvoju grada Vukovara i Višegodišnjem financijskom okviru EU-a.

Europska podrška Vukovaru, demografskoj obnovi & ulasku u Schengen!

Odgovarajući u Bruxellesu na pitanja novinara, predsjednik Vlade RH i HDZ-a izrazio je snažni optimizam u pogledu našeg pristupanja šengenskom prostoru, a s druge strane nije štedio riječi o GONG-u, SDP-ovoj ekspozituri koja djeluje pod krinkom „nevladine organizacije“.

Donosimo ključne Plenkovićeve poruke:

O ULASKU U SCHENGEN

Odbor za Schengen je početkom rujna ocijenio da je RH ispunila svih 8 tehničkih preduvjeta za članstvo. Stoga očekujem da aktualna Europska komisija, na čelu s Jean-Claudeom Junckerom, do kraja svog mandata koji istječe 1. studenog da zeleno svjetlo Hrvatskoj - da konstatira da ispunjavamo uvjete za ulazak u šengenski prostor, sukladno našem angažmanu i koracima koje smo poduzeli kako bismo ispunili sve potrebne kriterije.

Očekujem da kolegij povjerenika prihvati ono što je, uostalom, predložio i nadležni povjerenik za unutarnje poslove Dimitris Avramopoulos. Hrvatska je ispunila sve kriterije.

O GONG-ovoj PRLJAVOJ KAMPANJI

Premda je Odbor za pravne poslove Europskog parlamenta (JURI) još prošlog tjedna potvrdio da nema ničega spornog u imovini Dubravke Šuice, GONG na toj „temi“ svejedno nastavlja voditi difamacijsku kampanju protiv naše kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije, šaljući dopise svim europarlamentarcima ne bi li poljuljali njihov pozitivni stav. To javnost treba znati. GONG vodi oštru kampanju protiv buduće potpredsjednice EK-a iz Hrvatske.

SDP-ovi trbuhozborci

GONG u biti samo reciklira „pitanja“ koja su zastupnici SDP-a postavljali Šuici na saslušanju na Odboru za europske poslove Hrvatskog sabora. Ta lijeva kvazi-neovisna organizacija uvijek se i isključivo angažira na tragu SDP-a. S punom odgovornošću ističem da su oni produžena ruka i trbuhozborci SDP-a. Skupa igraju tu „utakmicu“ svakog dana, orkestrirano i zlonamjerno.

Nepoljuljano povjerenje u Šuicu

Pitate me može li GONG-ova kampanja naštetiti Šuici prilikom saslušanja pred odborima Europskog parlamenta sljedećeg tjedna ili poljuljati povjerenje Ursule von der Leyen? Ma kakvi! Dubravka je već odgovorila na ta „pitanja“ na saborskom saslušanju, a i prošla je na Odboru za pravne poslove EP-a. Da postoji ikakav problem, ona ne bi niti bila kandidatkinja.

A A A