Vijesti
14. 10. 2019.

Horvat & Božinović: Ništa se ne može postići ultimatumima. Prijevremeni izbori? Spremni smo na sve izazove!

Na nove uvjete, da ne kažemo ucjene pojedinih koalicijskih partnera - čijim bi se prihvaćanjem ugrozili proračun i stabilnost javnih financija, a RH vratila u živo blato SDP-ovskog zaduživanja i gospodarske regresije - odgovorili su i potpredsjednik i međunarodni tajnik HDZ-a.

Dr. sc. DAVOR BOŽINOVIĆ (potpredsjednik Vlade RH & međunarodni tajnik HDZ-a):

Prijevremeni izbori? Kao vodeća stranka, spremni smo na sve političke izazove. Naša Vlada, za razliku od one SDP-ove, bilježi pozitivne trendove. Zahvaljujući odgovornom pristupu, u svakom segmentu vidi se pomak nabolje, uključujući i stalno podizanje plaća, ali u mjeri u kojoj je to moguće i u kojoj se ne izdvaja jedna kategorija državnih ili javnih službenika na štetu druge.

Istina o plaćama u školstvu: Naša Vlada povećala osnovicu za 587 kuna (+11.49%), a Milanovićeva za ravno - 0!

Stajalište cijelog vodstva HDZ-a

Voljeli bismo da je više novca, ali je naš put realističan: njime stvaramo pretpostavke za još veći gospodarski rast, viši kreditni rejting, a niže kamate, vraćanje rekordnih dugova prijašnjih Vlada… To je jedini put. Ako se bilo što ispriječi na tom putu, mi smo, ponavljam, spremni. I to je stajalište cijelog vodstva HDZ-a.

Iz Splita: Nema povratka na staro, na Milanovića & Lex Perković, na nesposobni & nazadni SDP!

DARKO HORVAT (ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta & potpredsjednik HDZ-a):

Ništa se ne može postići ultimatumima, nego za pregovaračkim stolom. Konačna instanca uvijek su izbori, pa neka građani odluče koga žele za kormilom države. Dođe li do toga, HDZ je spreman. Kada krenete s nametanjem uvjeta, onda to rijetko kad ispadne dobro.

O školskim plaćama: Spremni smo pregovarati o novom povećanju, ali ne na temelju ultimativnih zahtjeva!

Očuvati stabilnost javnih financija

Zahvaljujući upravo stabilnosti javnih financija, RH je nedavno skočila na ljestvici globalne konkurentnosti za 5 mjesta. Nadam se da će se dijalog nastaviti u okviru onog što proračun može izdržati.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

A A A