Vijesti
28. 10. 2019.

HDZ BiH snažno podržava predsjednicu u utrci za još jedan mandat!

Kao i na prošlim predsjedničkim izborima, pružamo potporu kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar-Kitarović - poručio je prof. dr. sc. Dragan Čović u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz".

HDZ BiH priključit će se kampanji kada ona formalno započne. Nastavljamo blisku suradnju dva HDZ-a na svim izborima - dodao je predsjednik naše sestrinske stranke i Hrvatskog narodnog sabora BiH te predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Dragan Čović: Kandidatkinja HDZ-a i naša je kandidatkinja - Hrvati će ponovno imati svoju predsjednicu!

HDZ BiH & HDZ: Zajedno za predsjednicu, ravnopravnost Hrvata & euroatlantski put BiH!

Pomoć euroatlantskom putu BiH

Dragan Čović izrazio je pritom nadu da će skorašnje predsjedanje RH Europskom unijom pomoći BiH u napretku prema EU članstvu:

- Neovisno o negativnim signalima iz Francuske, hrvatsko predsjedavanje u prvoj polovici sljedeće godine daje šansu da BiH sustigne Albaniju i Sjevernu Makedoniju. Jer, sve smo uvjete ispunili, osim što nismo formirali državnu vlast.

Plenković na Izbornom saboru HDZ-a BiH u Mostaru: Hrvati iz BiH, niste sami!

Izmjene izbornog zakona

Potvrdio je da će u pregovorima sa SDA nastaviti inzistirati na izmjenama izbornog zakona:

- Ključ je Izborni zakon. Naše je temeljno načelo da jedan narod ne bira drugome predstavnike, želimo imati svoje legitimne političke predstavnike. Najbolje bi možda rješenje bio izborni model koji primjenjuje Belgija.

Plenković & Čović: Euroatlantski put Bosne i Hercegovine & ravnopravnost hrvatskog naroda

A A A