Vijesti
11. 11. 2019.

Predsjednica ima izvrstan Program - Očekujemo punu mobilizaciju HDZ-a i potporu većine hrvatskih ljudi za njezin 2. mandat!

(VIDEO) Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u Središnjici se obratio javnosti nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Glavna tema - Izborni program Kolinde Grabar-Kitarović i daljnje aktivnosti u njezinoj vrlo sadržajnoj, pobjedničkoj kampanji.

Izjavu predsjednika Plenkovića - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O KVALITETNOM PROGRAMU KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ

Program koji predsjednica Kolinde Grabar-Kitarović danas predstavila bio je glavna tema našeg sastanka - kako bismo dogovorili daljnje aktivnosti i hodogram kampanje. Zajednički je ocijenjeno da je Program izrazito kvalitetan, sadržajan i na tragu njezinih postignuća u prvom mandatu. I samo je predstavljanje bilo vrlo dobro. Očekujemo punu mobilizaciju članica i članova HDZ-a te potporu većine hrvatskih birača. Svojim postignućima, predsjednica zaslužuje potporu za još jedan mandat!

Kolinda Grabar-Kitarović najbolji je izbor za Hrvatsku jer utjelovljuje optimizam, izvrsnost i radišnost - Zajedno do pobjede!

O POBJEDNIČKOJ KAMPANJI

Raspravljali smo i o anketama, odnosno kontinuiranom rastu našeg rejtinga, i to unatoč štrajku. Na sastanku nam je i šef Izbornog stožera predsjednice RH Ivan Anušić predstavio okvirni hodogram kampanje, koja će biti – intenzivna. Kolinda Grabar-Kitarović obići će sve županije i sve veće gradove diljem Hrvatske, održati niz predizbornih skupova i biti proaktivna na svim mogućim medijskim platformama. Očekujemo uspjeh. Pobijedit će i predsjednica i - HDZ!

Predsjednica. Jer Hrvatska zna!

O PRORAČUNU ZA 2020.

Kao što i sami znate, ovog će se tjedna u Hrvatskom saboru glasovati o rebalansu proračuna, proračunu za 2020. i projekcijama za 2021. i 2022. godinu. To je zaokruženi paket odgovorne politike ove Vlade - u interesu hrvatskih građana, gospodarskog boljitka i društvene solidarnosti.

Proračun za 2020. omogućava daljnje povećanje plaća i zaposlenosti, bolji standard, zdravi i održivi rast & veća ulaganja!

O GOVORU MRŽNJE & NEPRIMJERENOJ KOMUNIKACIJI

Zaključili smo da u HDZ-u, otkako sam na čelu, svaki član ima punu slobodu izražavanja, mišljenja i govora, pravo na kritiku i zauzimanja stavova, ali nećemo tolerirati govor mržnje i neprimjerenu komunikaciju - koji su izvan svih uzusa elementarne pristojnosti, a kamoli lojalnog i odgovornog djelovanja članova stranke. Onih nekoliko primjera koje ste jučer vidjeli po medijima ne zavrjeđuju biti dio najjače, najodgovornije i najuspješnije hrvatske stranke. Ali o tome svemu odlučivat će časni sudovi županijskih organizacija.

Puna potpora politici naše Vlade & pripreme za novu pobjedu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović!

Bitno je da takvih praksi u HDZ-u više ne bude. To su zatvorene grupe, žao mi je što ranije nisam znao za tu komunikaciju. Sada kada znamo, nadležni će poduzimati mjere. Onaj tko je član HDZ-a, taj će i glasovati za kandidatkinju HDZ-a. Tko želi ići negdje drugdje, otvorena su mu vrata.

O KOMENTARIMA DAVORA IVE STIERA

Ne radi se ni o kakvom „nadziranju“. Uvjeren sam da kolega Davor Ivo Stier, kao humanist i kršćanin, ne podržava istupe koje, garantiram, ne bi odobrio ni Ivan Pavao Drugi, na kojeg se pozvao u svom komentaru. Ambicije za unutarstranačke izbore ne bi smjele ići nauštrb činjenica i odgovornog ponašanja, sukladno Statutu HDZ-a i Etičkom kodeksu.

A A A