Vijesti
13. 12. 2019.

Nedvojbena postignuća Ministarstva poljoprivrede i naše Vlade & apsolutna potpora Kolindi Grabar-Kitarović!

Na Veleučilištu u Požegi održana je Zajednička sjednica Odbora HDZ-a za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo i Stručnog odbora za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo HDZ-a Požeško-slavonske županije. Na velikom skupu sudjelovalo je oko 150 članova i simpatizera HDZ-a, među kojima i brojni poljoprivrednici te gradonačelnici i općinski načelnici.

Potpredsjednik naše stranke i glavni koordinator Odbora HDZ-a Tomislav Čuljak izdvojio je važnost formiranja stručnih odbora na lokalnoj i regionalnoj razini te njihovog povezivanja i integriranja s odborima na nacionalnoj razini. 

Zajedno do pobjede!

Pozvao je sve članove Odbora da daju svoj doprinos u kampanji naše kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović:

- Ako se svi ujedinimo, ako svi složno odradimo kampanju, HDZ će ponovno pobijediti i Kolinda će ponovno biti naša predsjednica!

Hrvatska je u mandatu naše Vlade postala veliko gradilište! Zajedno, po još jednu pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović!

Predsjednik Odbora HDZ-a za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić naglasio je doprinos tog odbora i svih u njemu okupljenih eksperata pri definiranju kvalitetnih poljoprivrednih politika naše Vlade.

ZA Kolindu Grabar-Kitarović!

Nazočnima su se obratili i domaćini - gradonačelnik Požege i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Darko Puljašić & predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željko Glavić, koji su izrazili zadovoljstvo što se ova zajednička sjednica održava baš u njihovom gradu. Jednodušno su poručili:

- I Grad Požega i naša županija čvrsto stoje uz predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović! Sigurni smo u njezinih novih 5 godina na Pantovčaku, u još jednu pobjedu HDZ-a!

Realizirani gotovo svi programski ciljevi

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak predstavio je postignuća Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede u proteklom razdoblju od 3 godine. Naglasio je da su ciljevi koje je Odbor donio 2016. realizirani u visokom postotku kroz novi zakonodavni i programski okvir resornog ministarstva.

Izravna plaćanja za poljoprivrednike povećana su 2019. za čak 12% u odnosu na 2015. godinu, a u okviru Programa ruralnog razvoja raspisano je 98% sredstava ili 18.1 mlrd. kn, od čega je već isplaćeno 44% ili 7.8 mlrd. kn.

Potpore za više od 1.400 mladih poljoprivrednika

Broj hektara uključenih u sustav izravnih plaćanja povećan je 2018. za 6% u odnosu na 2015. - s 1.01 mil. na 1.07 mil. ha! Dodijeljene su potpore za investicije više od 1.400 mladih poljoprivrednika.

U okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem u razdoblju od 2016. do 2019. ugovoreni su projekti u iznosu od 4.2 mlrd. kn. Ovo su samo neka od mnogobrojnih, nedvojbenih postignuća Vlade i Ministarstva poljoprivrede koje je izdvojio Majdak.

Na velikom skupu, među ostalim, sudjelovali su i Nikolina Klaić, zamjenica glavnog koordinatora Odbora HDZ-a i državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, pomoćnice ministrice poljoprivrede Renata Ojurović i Jelena Đugum…

A A A