Vijesti
24. 1. 2020.

VK obilaznica, ulaz u SB, mostovi kod Svilaja i Nove Gradiške, Vc koridor… O kakvoj to „prometnoj izoliranosti“ Slavonije govori SDP?!

SDP-ov Domagoj Hajduković opet politizira, i to upravo kada je Vlada donijela odluku o uvođenju 5G mreže u Osijek & pomogla „Đuri Đakoviću“ u cilju nastavka proizvodnje i očuvanja radnih mjesta! U kojoj je to on bio stranci od 2011. do 2015. godine? Pitanje o „izoliranosti“ trebao bi postaviti samom sebi, SDP-u, tadašnjem ministru prometa i premijeru!

Hajdukoviću, u vašem mandatu nijedan prometni projekt nije pokrenut u Slavoniji! A u mandatu naše, HDZ-ove Vlade samo su Hrvatske ceste u pet slavonskih županija uložile oko milijardu kuna! - poručili su uglas SDP-ovu politikantu ministar mora, prometa i infrastrukture (i potpredsjednik HDZ-a) Oleg Butković, prvi čovjek Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić & saborski zastupnik (i predsjednik ŽO HDZ-a Brodsko-posavske županije) Pero Ćosić na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru.

Bačić: Vlada je pomogla jednom od najvažnijih gospodarskih čimbenika u Slavoniji!

Branko Bačić naglasio je da je naša Vlada baš jučer pružila ruku potpore tvrtki „Đuro Đaković“:

- Domagoj Hajduković u ime SDP-a govori o „izoliranosti“ Slavonije, i to samo dan nakon što je Vlada donijela odluku o uvođenju 5G mreže u Osijek do kraja godine & nakon što posjetila jedan od najvažnijih gospodarskih čimbenika u Slavonskom Brodu i cijeloj Slavoniji. Ne samo posjetila, nego je iskazala brigu i pružila pomoć u cilju nastavka proizvodnje i očuvanja radnih mjesta u „Đuri Đakoviću“.

Pružili smo ruku Đuri Đakoviću, Brodsko-posavskoj županiji i cijeloj Slavoniji!

Butković: Hrvatske ceste su u Slavoniji u 4 godine uložile oko milijardu kuna!

Ministar Butković oštro je odbacio politikantske tvrdnje Hajdukovića i SDP-a o „prometnoj izoliranosti“:

- U kojoj je on bio stranci od 2011. do 2015. godine? Jer bi pitanje o „izoliranosti“ trebao postaviti samom sebi, svojoj stranci, tadašnjem ministru prometa i premijeru. Koje su to oni projekte u Slavoniji pokrenuli u svom mandatu? Danas u prometnu infrastrukturu u RH ulažemo više od 20 milijardi kuna! Hrvatske ceste su u Slavoniji u četiri godine uložile oko milijardu kuna. Novoizgrađena obilaznica Vinkovaca, natječaji za obilaznicu Vukovara, gradi se obilaznica Petrijevaca, ulaz u Slavonski Brod je gotov, grade se mostovi kod Svilaja i Nove Gradiške, nastavak izgradnje Vc koridora, pruga Vinkovci-Vukovar… Tu je čitavi niz projekata!

1. sjednica naše Vlade izvan Zagreba održana je upravo u Vukovaru. Sve što smo tada najavili, to smo i ispunili!

Ćosić: Gotovo 19 mlrd. kn za Slavoniju, Baranju i Srijem!

Pero Ćosić istaknuo je da su ulaganja u promet u Slavoniji vrlo velika:

- Ne mogu shvatiti Hajdukovićevu izjavu. Upravo je Vlada Andreja Plenkovića učinila ono što je trebalo davno. Vodi se briga i kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, koji će osigurati gotovo 19 mlrd. kuna za projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, školstvu, zdravstvu, prometu, kulturi…

U okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem do 30. studenog ugovoreno 11.3 milijarde kuna

OSUDA NAPADA NA NOVINARKU

Branko Bačić osudio je u ime Kluba zastupnika HDZ-a incident u Ivanbegovini kod Imotskog, rodnom mjestu ministra zdravstva Milana Kujundžića, u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije koja je htjela slikati njegovu kuću:

- Najoštrije osuđujemo napad. Neprimjereno je i neprihvatljivo bilo koga napadati, pogotovo novinara dok obavlja posao.

Pozdravio je brzu reakciju policije, istaknuvši da je važno da je reagirala odmah & da su nasilnici privedeni i da će biti primjereno kažnjeni.

A A A