Vijesti
12. 6. 2020.

Nema Vlade koja je toliko učinila za Vukovar kao ova naša, HDZ-ova! Tako ćemo i nastaviti!

Za plaće 3.750 radnika u Gradu Heroju izdvojili smo više od 31 milijun kuna, i to samo za ožujak i travanj! I ne zaboravimo: vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar! Bernardić? Pobjegao je od sučeljavanja na HRT-u. Uz primitivizam koji demonstrira, i to ga diskvalificira za bilo koju odgovornu dužnost u državi. Ja sam tu, spreman za TV dvoboj! - poručio je Andrej Plenković na druženju s članovima i simpatizerima HDZ-a.

Donosimo ključne naglaske iz obraćanja predsjednika HDZ-a i Vlade RH na druženju u Lovačkom domu „Zrinski“ u Vukovaru:

Rekordna ulaganja

Nema grada za koji je naša Vlada toliko učinila kao za Vukovar! Od bogate niske primjera navest ću samo Mjeru „Očuvanje radnih mjesta“: za plaće 3.750 radnika u Vukovaru izdvojili smo više od 31 milijun kuna, i to samo za ožujak i travanj! I ne zaboravimo, vrijedi ponoviti: vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar!!

U fokusu su nam građani i njihova sigurnost & ekonomska suverenost Hrvatske!

Nastavit ćemo davati potporu i Gradu Heroju i Vukovarsko-srijemskoj županiji, za čiji smo razvoj rekordno povećali ulaganja iz državnog proračuna i iz europskih fondova.

Bjegunac Bernardić

Ne mogu a da se još jednom ne dotaknem „lidera oporbe“. Bernardić je bjegunac! Pobjegao je od sučeljavanja na HRT-u iako je, poput mene, pravodobno dobio poziv. Očito ni SDP ni on sam nemaju ni snage ni odvažnosti izići na TV dvoboj! Pokušavaju se izvlačiti na to da kampanja još nije službeno započela, ali neka Bernardić priupita svog prethodnika na čelu SDP-a kada je za izbore 2016. bilo HRT sučeljavanje. Održano je, kao što se i sada planiralo, prije početka službene kampanje!

Pred građanima je da izaberu hoće li Bernardića ili mene za premijera. I to je to

Ja sam tu, spreman za sučeljavanje! Nažalost, Bernardić je pobjegao. Uz primitivizam koji je dosad demonstrirao, i to ga diskvalificira za obnašanje bilo koje odgovornije dužnosti u hrvatskoj državi.

Jamstvo sigurne budućnosti

Tim i takvima nećemo dopustiti da Hrvatsku vrate četiri godine unatrag, u katastrofu zvanu SDP! S čvrstim osloncem u postignućima u ovom mandatu i u baštini dr. Franje Tuđmana, zajedno i odvažno idemo na ove izbore. HDZ je jamstvo sigurne budućnosti Hrvatske, a Vukovar i cijela Slavonija bit će nam, kao i dosad, na vrhu prioriteta. I zato je 5. srpnja odabir jasan - HDZ!

Naš program nudi socijalnu sigurnost, perspektivnu budućnost, ekonomsku suverenost, osnaženu državnost & globalnu prepoznatljivost Hrvatske!

119 NOVIH ČLANOVA

Povjerenik vukovarskog HDZ-a Nikola Mažar predao je predsjedniku Plenkoviću pristupnice 119 novih članova koji su u zadnja dva tjedna ušli u našu stranku:

- Kada je najteže, HDZ je najjači! S nama su danas i mnogobrojni utemeljitelji HDZ-a i hrvatski branitelji, heroji stvaranja stranke & države. Šaljemo poruku snage, zajedništva i pobjede!

Vukovar je prepoznao tko nudi zajedništvo, stabilnost & razvoj!

DA SE NIKAD NE ZABORAVI!

Prije stranačkog druženja, predsjednik Vlade RH i HDZ-a sudjelovao je u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar na potpisivanju dva važna sporazuma: o provedbi Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja za 2020. & o memorijalno-edukacijskoj djelatnosti sa svrhom promicanja vrijednosti Domovinskog rata:

- Vukovarsku bolnicu, jedan od najsnažnijih simbola hrvatske žrtve tijekom velikosrpske agresije, ali i pobjede u pravednom, oslobodilačkom Domovinskom ratu, upravo je naša Vlada uzdigla iz statusa županijske u nacionalnu memorijalna bolnicu. Ukupno smo u nju uložili 39 milijuna kuna, a preuzimanjem osnivačkih prava država pridonosi stabilnom poslovanju bolnice.

Naša je obveza pomagati Vukovaru!

Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved istaknuo je da nema Vlade koja je toliko učinila za razvoj Grada Heroja kao ova naša, HDZ-ova:

- To je naša obveza, dužnost, čast! Tako ćemo i nastaviti!

Maksimalno smo angažirani na poboljšanju uvjeta života u Vukovaru, Vlada će nastaviti s potporom i gradu i županiji

URED ZAKLADE VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

Zajedno s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem i đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem, Andrej Plenković otvorio je Ured Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru: „Konstantno pomažemo jačanju položaja Hrvata u BiH!“.

Otvoren Ured Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru: Konstantno pomažemo jačanju položaja Hrvata u BiH!

A A A