Vijesti
26. 11. 2020.

CROBAROMETAR: HDZ s 31.5% i dalje premoćno na 1. mjestu - vodimo ispred SDP-a za čak 13.9%!

Kako konstatira većina medija, SDP stagnira s novim predsjednikom Grbinom. Prema istraživanju Nove TV, slijede DPMŠ (7.5%), Most (7.4) & Možemo (6.5). Udružena oporba očito nije odviše impresionirala hrvatske građane sa svojim opstrukcijama i politikantskim „inicijativama“ u Hrvatskom saboru.

Unatoč koronakrizi, HDZ je i u studenom suvereno, čvrsto, uvjerljivo prvi izbor građana. Za nas bi glasovalo 31.5% građana, a za SDP njih samo - 17.6%. Kako konstatira većina medija, SDP stagnira s novim predsjednikom Peđom Grbinom.

Crobarometar za listopad: HDZ s čak 13.8% razlike i dalje premoćno, uvjerljivo ispred SDP-a!

Demagoški tercet

Slijedi demagoški „trio fantasticus“: Domovinski pokret MŠ (7.5%), Most (7.4) & Možemo (6.5). Što aktivistički ljevičari češće nastupaju - a Tomislav Tomašević I Ivana Kekin dnevno daju desetak intervjua - to im je, čini se, rejting niži.

Ispod izbornog praga

I to je to. Sve ostale stranke ili platforme ispod su izbornog praga. Najbliže mu je Pametno s 3.6%, ali oni više ne postoje, kao ni STRIP Dalije Orešković (koji pak uživa potporu od 0.4%). Obje te stranke fuzionirale su se u novu - Centar.

IDS je na 2.1%, HSU na 1.7, HSS 1.6, Živi zid 1.4 posto, HNS 1.2, a jedina još iznad magične granice od 1 posto jest Radnička fronta (1.1).

Glasni bez glasova

Suverenisti su na 0.4%, a rejting GLAS-a Anke Mrak Taritaš više se i ne navodi. Neodlučnih birača je 10.5%.

A A A