Vijesti
28. 12. 2020.

STAY STRONG CROATIA! Ursula von der Leyen uputila snažnu poruku solidarnosti & potpore: Spremni smo pomoći!

„Hrvatska, ostani jaka!“ - poručila je predsjednica Europske komisije nakon potresa koji su pogodili Petrinju i Sisak. Andrej Plenković odmah je zahvalio i naglasio: „Ključno je da zajedno pridonesemo obnovi Sisačko-moslavačke županije, baš kao što surađujemo i na obnovi Zagreba nakon potresa u ožujku“. #StrongerTogether

Ursula von der Leyen uputila je na svom Twitter profilu poruku potpore našoj zemlji, u duhu solidarnosti i europskog zajedništva.

- Hrvatska, ostani jaka! Nakon što je snažni potres jutros udario, Europska komisija je u stalnom kontaktu s premijerom Andrejem Plenkovićem i hrvatskim vlastima. Pozorno pratimo situaciju i spremni smo pomoći.

Zajedno pridonesimo obnovi

Nakon što je posjetio pogođena područja, predsjednik Vlade RH i HDZ-a zahvalio je predsjednici Europske komisije. I dodao - Stronger Together!

Andrej Plenković iz Siska & Petrinje: Srećom u nesreći, nema stradalih. Pomoći ćemo u saniranju šteta

„Zahvaljujem Europskoj komisiji i predsjednici Ursuli von der Leyen. Cijenimo vašu potporu. Ključno je da zajedno pridonesemo obnovi Siska, Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, baš kao što surađujemo i na obnovi Zagreba nakon potresa u ožujku.

5 mlrd € za obnovu Zagreba i okolice

Podsjetimo, Hrvatska je - zahvaljujući dobro pripremljenom Zahtjevu Vlade RH - iz Fonda solidarnosti EU-a osigurala čak 683.7 milijuna eura (oko 5 milijardi kuna) bespovratnih sredstava za obnovu Zagreba i dijelova Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije nakon razornog potresa u ožujku.

- Ovaj iznos veći je od svih najava i očekivanja. Uz kvalitetni zakon koji je usvojio Hrvatski sabor i financijsku pomoć Europske unije, osigurat ćemo održivu, transparentnu, pravednu i solidarnu obnovu - poručio je tom prilikom Plenković.

Europski parlament odobrio 683.7 milijuna eura bespovratnih sredstava za obnovu Zagreba i okolice!

Pravedna & provediva obnova

Naša će Vlada, kao što je to učinila za Zagreb i okolicu, pronaći najbolji zakonsko-pravni model i za sanaciju šteta i obnovu pogođenih područja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Zakonom ćemo osigurati kvalitetnu obnovu, ojačati protupotresnu zaštitu & iskazati solidarnost sa svim unesrećenim ljudima!

A A A