Vijesti
1. 2. 2021.

Destruktivna oporba s veseljem proglašava „pobjedom“ to što su naši unesrećeni sugrađani ostali bez Zakona o obnovi!?!

(VIDEO) Kojoj i čijoj „pobjedi“ se raduju? Sigurno ne pobjedi ljudi koji su nastradali u potresu. Amoralno i pogrešno! No taj će ključni zakon ovog tjedna biti usvojen, s oporbom ili bez nje - poručio je Andrej Plenković nakon Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Na sjednici je glavni tajnik Krunoslav Katičić imenovan voditeljem Izbornog stožera za lokalne izbore, a našeg preminulog zastupnika prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana u Hrvatskom će saboru zamijeniti Tomislav Okroša, načelnik Općine Dubrava.

Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Andrej Plenković još jednom je izrazio sućut obitelji prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, a najavljena je komemoracija koja će se u njegovu čast u petak održati u Hrvatskom saboru.

S ponosom ćemo se sjećati Miroslava Tuđmana kao velikog čovjeka i istinskog domoljuba

Sve radi jeftinih politikantskih poena

Predsjednik naše stranke i naše Vlade oštro je osudio udruženu oporbu od krajnje ljevice do krajnje desnice jer je prošlog tjedna spriječila donošenje izmjena Zakona o obnovi, ponovivši da je time okrenula leđa Sisku i Banovini samo kako bi pokušala skupiti ponešto jeftinih politikantskih poena.

Oporba je bezobrazno okrenula leđa Sisku & Banovini!

Plenković je također izrazio žaljenje jer je SDP bojkotirao otvorenje LNG terminala na Krku - iako se radi o strateškom energetskom projektu koji će dovesti do pojeftinjenja plina za hrvatske ljude.

Pušten u rad LNG terminal - strateški projekt koji jača energetsku neovisnost & geopolitički položaj Lijepe Naše!

Dovršetak autoceste do Siska

Na sjednici održanoj putem video linka konstatirano je da će Hrvatski sabor ovog tjedna, s destruktivnom oporbom ili bez nje, usvojiti Zakon o obnovi kako bi se pomoglo unesrećenim sugrađanima.

Najavljeno je i da će se u tijeku mandata ove Vlade dovršiti autocestu do Siska - kao jedan od ključnih koraka za gospodarsku revitalizaciju u potresu nastradale Sisačko-moslavačke županije. Sredstva su osigurana.

SDP-ovo „proročanstvo“

Sa zadovoljstvom je predočen i podatak da su kapaciteti LNG-a - za koji je SDP tvrdio „da neće biti nikakvog interesa“ - već sada 100% zakupljeni 3 godine unaprijed.

Iznesen je i presjek svih aktivnosti koje je Stožer za sanaciju posljedica potresa proveo i provodi u svrhu što brže normalizacije života na područjima koja je pogodio potres.

Izborni stožer za još jedan izborni uspjeh

Od važnijih odluka, glavni tajnik Krunoslav Katičić imenovan je voditeljem Izbornog stožera HDZ-a za lokalne izbore u svibnju - na kojima očekujemo novu pobjedu.

Našeg preminulog zastupnika prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana u Hrvatskom će saboru zamijeniti Tomislav Okroša, načelnik Općine Dubrava i kandidat na listi HDZ-a u II. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima.

PLENKOVIĆ O NEODGOVORNOJ OPORBI, OČUVANJU RADNIH MJESTA & SUZBIJANJU EPIDEMIJE

Nakon sjednice, predsjednik HDZ-a i Vlade RH dao je izjavu za medije i odgovarao na pitanja novinara.

Istup u cijelosti možete pogledati i poslušati na gornjoj snimci, a mi izdvajamo sažetke poruka Andreja Plenkovića o destruktivnoj oporbi te o borbi protiv koronavirusa:

Od oporbenih zastupnika do župana Komadine - nula bodova

Oporba nema ideje, nema kreacije. Nije dala nijedan amandman na tako važan dokument kao što je Nacionalna razvojna strategija Hrvatske. Nula!?! A imali su čak 38 replika na moje izlaganje.

SDP-ov župan Zlatko Komadina bojkotira pak otvaranje LNG terminala - ignorira strateški projekt koji ucrtava Hrvatsku na gospodarsku mapu svijeta i koji će dovesti do smanjenja cijene plina?!

Nažalost, njihov je „domet“ spriječiti donošenje Zakona o obnovi, kojim želimo pomoći ljudima koji su ostali bez svojih domova. Amoralno i pogrešno. I još se tome vesele, kao nekoj pobjedi!? Kojoj i čijoj pobjedi? Sigurno ne pobjedi naših sugrađana koji su nastradali u potresu-

Hoće najstrože mjere - neće nikakve mjere

Prije par tjedana skakali su s pitanjima o krivnji za porast broja zaraženih, tvrdili da se trebaju uvesti najstroža moguća ograničenja, a sada ti isti traže potpunu liberalizaciju čim je epidemiološka situacija krenula na bolje.

Nikome, a ponajmanje našoj Vladi, nije u interesu da se ugrožava bilo čiji rad, i svaku smo zdravstveno-zaštitnu mjeru nerado uveli. Ali, one očito daju rezultat i uskoro ćemo, ako nastavimo s pozitivnim trendom, biti u prilici poduzeti daljnje korake.

Svjesni smo da postoje oni čije poslovanje pati. Upravo radi njih dosad smo izdvojili više od 9 milijardi kuna za pomoć privatnom sektoru i pokrivanje radničkih plaća.

Oprez, razum, zdravlje & pogled naprijed

I mi želimo da sve ovo završi što prije, ali moramo biti svjesni da imamo nove sojeve virusa i sporiju dinamiku cijepljenja te da zbog toga moramo ostati oprezni. Pritom napominjem da su mjere u Hrvatskoj među najblažim u cijeloj Europskoj uniji.

Neki, sasvim neodgovorno, pozivaju na neposluh. Mi im uzvraćamo porukom razuma, zaštite zdravlja i gledanja naprijed kako bismo našim građanima osigurali normalnu turističku sezonu.

A A A