Vijesti
2. 2. 2021.

Za čije to interese radi SDP? Nastavit ćemo čvrsto štititi državnu i EU granicu od ilegalnih migracija - to je naš nacionalni interes!

Euroljevičarima i njihovim ortacima iz SDP-a jasno poručujemo: Hrvatska neće popustiti pred političkim pritiscima i provokacijama! Plenković: Stupit ćemo u kontakt s vodstvom Europskog parlamenta. Ovakvo je ponašanje nedopustivo! Božinović: SDP je odmah podržao provokatore, a da nije ništa pitao policiju vlastite zemlje!? Najoštrije osuđujemo namjeru narušavanja ugleda RH i nepoštivanje njenih zakona! Ressler: Informirao sam kolege iz EPP-a o novom pokušaju diskreditacije RH zbog njene jasne politike sprječavanja nezakonitih migracija.

Još jedna SDP-ova sramota. Peđa Grbin, Biljana Borzan et comp. podržali su talijanske socijaliste iz Europskog parlamenta (EP) koji su tijekom privatnog posjeta Hrvatskoj - u očitoj namjeri provokacije - htjeli ilegalno prijeći granicu RH i BiH na mjestu gdje nije službeni prijelaz. I sada skupa sa svojim ortacima iz SDP-a dižu frku zato što ih je hrvatska policija zaustavila - zato što je učinila ono što joj je zakonska dužnost.

PLENKOVIĆ: Nedopustivi postupak - plod dogovora sa SDP-om

Skupina talijanskih eurozastupnika poželjela je kršiti hrvatske zakone i ilegalno prijeći granicu. Važno je napomenuti da to nije bila službena delegacija Europskog parlamenta, nego skupine talijanskih socijalista u privatnom posjetu Hrvatskoj - oštro je provokaciju komentirao predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković:

- Glavno je pravilo da se poštuju zakoni zemlje u koju se dolazi. To ovdje nije bio slučaj. Iz svega proizlazi je da je taj nepristojni, nedopustivi postupak bio plod dogovor talijanskih socijalista i SDP-a. Čije to nacionalne interese štiti SDP? Jesu li to interesi nekog trećeg ili bi to trebali biti interesi Hrvatske?

Stupit ćemo u kontakt s vodstvom Europskog parlamenta kako bismo razjasnili situaciju - najavio je Plenković.

BOŽINOVIĆ: Pomagači iz BiH trebali su ilegalno dovesti migrante

Ni potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nije skrivao razočaranost, da ne kažemo ogorčenje:

- Ovo je još jedna u nizu provokacija i lažnih optužbi na račun hrvatske policije koja u skladu s nacionalnim zakonima i međunarodnim pravilima štiti državnu granicu. Sve je više informacija da se i s druge strane granice trebao dogoditi performans, da su pomagači iz BiH trebali ilegalno dovesti migrante u trenutku dolaska talijanskih europarlamentaraca.

Ulazak u Hrvatsku mimo zakona, bez dokumenata i kontrole, nije ničije pravo. I to nećemo nikad dopustiti!

Pokušaj diskreditiranja legitimnih predstavnika & institucija RH

Ponovio je da se radi o privatnom posjetu koji nema veze s EP-om:

- Jedino što su u ovoj provokaciji eurozastupnici iz SDP-a odmah podržali svoje „drage goste“, i ne pitajući išta pitali policiju vlastite zemlje. Najoštrije osuđujemo očitu namjeru narušavanja ugleda naše zemlje, nepoštivanja njenih zakona, kao i pokušaja diskreditiranja legitimnih predstavnika i institucija RH!

Nema države u svijetu koja će dopustiti da se u nju ušetava bilo tko bez dokumenata, da se lažno predstavlja ili da pokušava ući ondje gdje ulaz nije dopušten, tj. izvan područja graničnog prijelaza. Čemu onda granični prijelazi među državama ako netko ima ili se poziva na pravo ulaska preko šuma i rijeka - zaključio je Božinović.

Povukli smo 147 mil. € za zaštitu granice, a SDP-ova Vlada ni - lipe! Za gospodarski oporavak dobit ćemo pak 22 mlrd €!

EPP INFORMIRAN O ZAJEDNIČKOJ PROVOKACIJI SDP-a & TALIJANSKIH SOCIJALISTA

Skandalozni postupak SDP-ove Biljane Borzan oštro su osudili naši europarlamentarci Sunčana Glavak i Karlo Ressler. Potonji je o obavijestio Klub zastupnika naše Europske pučke stranke (EPP), najjače političke grupacije u EP-u, o toj zajedničkoj provokaciji SDP-a i talijanskih socijalista.

RESSLER: Jutros sam na sastanku Radne skupine EPP-a za pravosuđe i unutarnje poslove informirao kolege o još jednom pokušaju diskreditacije Hrvatske zbog njene politike sprječavanja nezakonitih migracija. Zaštita državne granice nije reality show, nego je naša obveza. Nitko ne smije kršiti hrvatske zakone, pa ni talijanski članovi EP-a.

GLAVAK: Sramotne izjave SDP-a i Biljane Borzan. Ni u jednu zemlju, ma tko bio i gdje god radio, nitko ne smije ući ilegalno i kršeći zakone! Hrvatska policija čuva najdulju kopnenu granicu Europske unije u skladu sa zakonom.

Naši eurozastupnici uglas odbacili lažne ljevičarske optužbe o „nehumanosti“ prema migrantima. SDP-ovci „mudro“ šutjeli!

A A A