Vijesti
24. 4. 2021.

Novi studijski program Leadership - posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva!

Jednogodišnji sveučilišni master studij, koji se na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu pokreće od iduće akademske godine, u potpunosti će se odvijati na engleskom jeziku, a okosnicu programa činit će kolegiji iz područja organizacijskog razvoja. Zvonko Milas: Možemo biti ponosni - učvršćujemo vezu između domovinske i iseljene Hrvatske, između studenata iz RH i izvan nje!

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Jurica Pavičić potpisali su Sporazum o suradnji, temeljem kojeg se od iduće akademske godine pokreće novi studijski program posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva.

Posjeti najvažnijim poduzećima & institucijama

Riječ je o jednogodišnjem sveučilišnom master studiju „Leadership“, koji se u potpunosti odvija na engleskom jeziku, a okosnicu programa čine kolegiji iz područja organizacijskog razvoja.

Okvir programa proširen je kroz dodatna tematska predavanja te posjete najvažnijim domaćim i stranim poduzećima i ključnim institucijama u RH.

Naša Vlada ispunjava obećanje - Hrvatima izvan RH olakšava stjecanje hrvatskog državljanstva

Autentični doživljaji suvremene Hrvatske

Tom prigodom državni tajnik Milas, koji je i član Predsjedništva HDZ-a, izrazio je zadovoljstvo zbog pokretanja programa Leadership i suradnje s Ekonomskim fakultetom:

- Ured je sudjelovao u osmišljavanju programa, vjerujem da je pred nama master na koji možemo biti ponosni. Ekonomski fakultet u Zagrebu, zbog svoje akreditacije, globalno je konkurentan i time privlačan mladima koji žele provesti godinu dana u Lijepoj Našojj, stječući ne samo znanje i međunarodno priznatu diplomu, već i vlastite, autentične doživljaje suvremene Hrvatske. 

Integracija studenata iz Domovine i izvan RH

Dekan Pavičić, kao i voditelj programa prof. dr .sc. Darko Tipurić, također su izrazili zadovoljstvo te naglasili da Ekonomski fakultet kroz ovaj jedinstveni program nastoji biti mjesto integracije studenata iz Domovine i izvan Republike Hrvatske.

Uvijek ostajemo jedno - ujedinjeni u molitvi i vrijednostima zbog kojih smo i 90-ih bili odgovorni & hrabri jedni za druge!

A A A