Vijesti
9. 5. 2021.

Milanović je u kampanji, nastoji oživjeti SDP jer Grbin ne - postoji! Koliko god nasrtali na nas, uvest ćemo neradnu nedjelju!

Andrej Plenković iz Portugala: Nikad dosad se predsjednik RH nije ovako, sasvim otvoreno, uključio u kampanju svoje „bivše“ stranke. To je to njegovo „novo“ poimanje demokracije na tragu salvi uvreda koje upućuje svima drugima. Nečuveno je izvrijeđao i novinare HRT-a, takav primitivizam i političko divljaštvo spram medija još nisu viđeni. Na žalost Zorana Milanovića i kurira Peđe Grbina, većina građana za neradnu je nedjelju, koja je u duhu tradicije hrvatskog naroda.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a komentirao je iz Portugala, gdje je sudjelovao na Porto Social Summit 2021, Milanovićev subotnji divljački napad na neradnu nedjelju i medije.

Iz Portugala: Očuvali smo radna mjesta i snažno stali uz hrvatske radnike - broj osiguranika danas je veći nego prije krize!

Donosimo ključne poruke predsjednika Andreja Plenkovića:

Vrijeđanje svih drugih - Milanovićeva „demokracija“

Milanović je i dalje u kampanji, nastoji oživjeti preostale „džepove“ SDP-a po županijama, gradovima i općinama. Jer, Grbin ne postoji. Nikad dosad se predsjednik RH nije ovako, sasvim otvoreno, uključio u kampanju svoje „bivše“ stranke. To je valjda njegovo „novo“ poimanje demokracije na tragu salvi uvreda koje upućuje svima drugima.

Plenković će kao predsjednik HDZ-a očito dočekati i 4. predsjednika SDP-a!

Dvostruki kriteriji „boraca“ za medijske slobode

Nečuveno je Milanović izvrijeđao i novinare HRT-a, takav primitivizam i takvo političko divljaštvo spram medija još nisu viđeni. Zanimljivo, zaposlenici HRT-a - koji su inače vrlo brzi na prijavljivanju Europskoj federaciji novinara (EFJ) - sada nisu zatražili zaštitu svojih kolega.

Milanović? Kada se taj klaun počne pristojno ponašati, onda ćemo moći razgovarati. Đurđević? Neće dobiti podršku

Izmjene Zakona o trgovini - ključna programska točka

No vratimo se na neradnu nedjelju. Milanović očito nije pratio kampanju za lanjske parlamentarne izbore, u kojoj nam je to bila jedna od ključnih programskih poruka. I svi naši koalicijski partneri jasno su podržali tu ideju. Zadnjih mjeseci temeljito smo pripremali izmjene Zakona o trgovini, provodili konzultacije i ankete.

Izmjenama Zakona o trgovini regulirat ćemo neradnu nedjelju, a Zakonom o HGK racionalizirati broj zaposlenih

Tradicija hrvatskog naroda

Većina hrvatskih građana za zabranu je rada nedjeljom, nedjelja kao neradni dan u duhu je tradicije hrvatskog naroda. Ali, sukladno načelu razmjernosti, s obzirom da smo turistička zemlja, želimo omogućiti rad trgovina do 16 nedjelja u godini. Time bi se pronašao pravi balans između gospodarskih aktivnosti, zaštite radnika i obiteljskog života.

Balans između gospodarstva, zaštite radnika & obitelji

Ova se inicijativa nipošto ne kosi s našim planovima o povećanju zaposlenosti i ubrzanom gospodarskom rastu.

NPOO - ključni dokument za ubrzani gospodarski rast! Sadrži 77 reformi koje su podržane javnim i privatnim ulaganjima!

Neće doći do problema s dobitima zainteresiranih poslodavaca, promet će se rasporediti na dan prije i dan poslije. Sve su to prošle mnoge druge zemlje koje su uvele neradnu nedjelju. Već sada u Hrvatskoj postoje trgovine i trgovački centri koji ne rade nedjeljom jer su sami tako odlučili.

Ponovit ću, moramo voditi računa o pravima radnika te balansu između radnog i obiteljskog života.

ĆORIĆ: Neutemeljene tvrdnje o „otpuštanjima“

Gostujući u RTL-u Danas, ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić poručio je da Vlada RH ispunjava svoje programsko obećanje, a to je da nedjelja bude dan rezerviran za prijatelje i obitelj:

- Većina građana podupire neradnu nedjelju. Neutemeljena je tvrdnja da će to dovesti do otpuštanja. Ne samo zato što će se promet preraspodijeliti na druge dane, nego i zato što Hrvatska ionako ima nedostatak radnika u sektoru trgovina.

A A A