Vijesti
24. 8. 2021.

Sjajna turistička sezona čvrsti je temelj za snažni gospodarski rast koji očekujemo ove godine!

Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a: Izrazili smo zadovoljstvo turističkim prihodima i gospodarskim rezultatima - koji su i iznad naših predviđanja. A to smo uspjeli zahvaljujući kombinaciji odgovornosti građana i balansiranih mjera, usmjerenih na očuvanje i zdravlja i nacionalne ekonomije. * Ne znam koji su Škorini planovi. Ono što zbiva u Domovinskom pokretu, to je njihov problem i njihova tema. Danima se provlači nijednim argumentom poduprta teza da kuršlus radi „nevidljiva ruka HDZ-a“, ali mogu reći da je jedina Škorina politička „ostavština“ to da je Milanović danas predsjednik RH.

„Nadam se da ćemo najmanje do kraja kolovoza ostati u „narančastom“ i tako produžiti ionako već uspješnu turističku sezonu. Odgovorno ponašanje i cijepljenje ključni su za što sigurniju jesen! Još jednom pozivam sve neodlučne sugrađane da se cijepe. Diljem svijeta se cijepilo više od 2.5 milijardi ljudi, najviše u najrazvijenijim društvima, i to je put koji trebamo slijediti i mi“ - također je poručio predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke.

 

Već sada je za oko milijun premašen broj turističkih noćenja iz cijele 2020. godine!

 

Donosimo i ostale naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na novinarska pitanja:

O ZAŠTITI EU GRANICA

Afganistan? Prvi prioritet je ostvaren - svi hrvatski državljani sigurno su se vratili. Drugi je stabilizacija stanja u toj zemlji, a treći, u suradnji s međunarodnim partnerima, sprječavanje migrantskog vala kakvom smo svjedočili 2015. godine, a koji bi destabilizirao cijeli europski kontinent. To nitko ne želi.

Europska politika sada je jasna - zaštita vanjskih granica EU-a. Nitko ozbiljan više ne zaziva nekakvu „opća otvorenost", što ne znači da ne treba pomoći ugroženima - ženama, djeci i suradnicima tijekom mirovne misije.

O IZOBRAZBI MLADIH POLITIČARA

Posebna točka na sjednici bilo je izvješće o radu Zaklade hrvatskog državnog zavjeta kroz koju već četvrt stoljeća provodimo izobrazbu mladih političara: od 700-injak njih koji su prošli Političku akademiju ZHDZ-a, više od 100 danas obnaša dužnosti - od ministara i državnih tajnika do gradonačelnika i župana. Želimo motivirati mlade da se bave društveno odgovornim poslom.

 

I poslije 32 godine najjača smo, stožerna stranka hrvatskog naroda!

 

O POZDRAVU „ZDS“

Pozdrav "Za dom spremni" već je sada nedopušten. Policija je prijavila uzvikivanje tog pozdrava u Kninu i sada je taj slučaj na sudu. Policija prijavljuje, a na sudovima je da donose odluke. Jučer su temu „ZDS-a“, valja u povodu obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, nastojali ispolitizirati mahom akteri s lijevog političkog spektra.

 

Otklon od svakog totalitarizma, osuda svih zločina & kultura sjećanja na sve nevine žrtve

 

Izmjena Kaznenog zakona radi zabrane tog pozdrava izvorna je inicijativa predsjednika Židovske općine Zagreb Ognjena Krausa, a manje manjinskih saborskih zastupnika. O tome ćemo razgovarati, no ponavljam - „ZDS“ je već sada nedopušten.

O GOVORU MRŽNJE

Uvijek osuđujem govor mržnje na društvenim mrežama, osuđujem i onaj upućen reporterki RTL-a Danki Derifaj. Izmjene Zakona o elektroničkim medijima uskoro će ići u drugo čitanje. Problem mržnje na društvenim mrežama ne može se cjelovito riješiti dok nema globalnog rješenja. 

A A A