Vijesti
25. 8. 2021.

SDP - Sve Dublje Propadamo - i dalje mlati praznu slamu!

Podržava li Mirela Ahmetović jednostranu aneksiju Krima, okupaciju Donetska i Luhanska te kršenje međunarodnog prava? Zaboravlja li ukrajinsku potporu Hrvatskoj tijekom velikosrpske agresije?  Zaboravlja li da je dio Lijepe Naše bio privremeno okupiran? Zašto joj smetaju Pelješki most, sjajna turistička sezona, povećanje mirovina i prosječne plaće? - to su samo neka od pitanja koja je Ante Sanader postavio u reakciji na nove nemušte izjave političke tajnice i saborske zastupnice posrnulog SDP-a.

FB objavu političkog tajnika HDZ-a i potpredsjednika Hrvatskog sabora Ante Sanadera prenosimo u cijelosti:

Nema ni elementarno znanje o međunarodnoj politici

Gđa Mirela Ahmetović svojim današnjim izjavama da se predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković „kao paradni činovnik bavi svjetskim problemima u Ukrajini” ponovno pokazuje da nema čak ni elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici, a kamoli o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.

Koje bi to po gospođi Ahmetović bilo alternativno stajalište Hrvatske o događajima u Ukrajini, drukčije od onog kojeg su zastupali premijer Plenković i čelnici ostalih europskih zemalja na skupu u Kijevu?

Da Hrvatska podupire kršenje međunarodnog prava?

Podržava li agresiju & okupaciju?

Možda gđa Ahmetović podržava jednostranu aneksiju Krima, okupaciju Donetska i Luhanska te kršenje ljudskih prava?

Možda zaboravlja ukrajinsku potporu Hrvatskoj tijekom velikosrpske agresije i okupacije?

 

Ukrajina nije sama! Da, Hrvatska joj nudi iskustvo mirne reintegracije okupiranih područja bez žrtava!

 

Budući da je dio naše zemlje bio privremeno okupiran, RH itekako razumije položaj Ukrajine te joj želi pomoći ekspertizom iz uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Uvijek se trebamo podsjetiti i toga da je Ukrajina među prvima priznala neovisnost Hrvatske, a to ćemo prijateljstvo i solidarnost uvijek njegovati.

SDP - Slabovidna Demagoška Partija

A što se tiče plitke dosjetke da „Plenković ne vidi što mu se događa u vlastitoj zemlji“, odgovaram da svatko tko nije zlonamjeran vidi puno toga: vidi Pelješki most, vidi osigurana rekordna sredstva za gospodarski oporavak, vidi sjajnu turističku sezonu, vidi očuvanje radnih mjesta u COVID krizi zahvaljujući izdašnim mjerama naše Vlade, vidi kontinuirana povećanja mirovina i prosječne plaće…

 

Već sada je za oko milijun premašen broj turističkih noćenja iz cijele 2020. godine!

 

No i to očito smeta gđi Ahmetović. Zašto?

Pa zato što Socijaldemokratska partija ništa od toga nije ostvarila, osim što je bez ikakvih važnih ulaganja u budućnost uspjela zadužiti Hrvatsku za nevjerojatnih 18 Peljeških mostova, osim što je povećala siromaštvo, povećala nezaposlenost, a plaće i mirovine su rasle pet put sporije nego danas.

 

Novim usklađenjem mirovine rastu za 2.5%. A u zadnjih 5 godina najniža mirovina već je povećana za više od 23% - prosječna za 18%!

 

Hrvatski građani nisu naivni i pamte, znaju tko je samo britak na jeziku, a tko radi i ima rezultate za dobrobit hrvatskih ljudi: uostalom, svoje su jasno rekli na zadnjim izborima.

A A A