Vijesti
12. 11. 2021.

Europska komisija podigla prognozu gospodarskog rasta RH u 2021. s 5.4 na 8.1%. To je 3. najsnažniji rast u EU-u!

PVRH Andrej Plenković: Znatno poboljšana procjena svjedoči o ispravnosti ekonomske politike naše Vlade. Iz faze očuvanja radnih mjesta prešli smo u fazu njihovog kreiranja te osigurali rekordna EU sredstva za ubrzani oporavak i razvoj Hrvatske. A čime se u to vrijeme bavi Milanović? Krši Zakon o obrani koji je sam donio, komunicira ovako primitivno i divljački, prijeti i bezočno laže. Koronu naziva „karijesom“, a Hrvatima odbija čestitati Dan državnosti. Iako je najavljivao da će biti „predsjednik svih građana“, sve svoje napore ulaže samo kako bi pokušao naštetiti HDZ-u.

Dok Hrvatska raste, Milanović drobi o „karijesu“, krši zakon koji je sam smislio i odbija Hrvatima čestitati Dan državnosti! - tako bismo, u najkraćem, mogli konstatirati kada u istu rečenicu stavimo nedvojbena ekonomska postignuća naše Vlade i nered koji želi proizvesti „Lažljivac s Pantovčaka“.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a održao je u Banskim dvorima konferenciju za medije na kojoj je komentirao aktualne teme, među njima i najnoviju prognozu Europske komisije, prema kojoj gospodarski rast Hrvatske u 2021. neće iznositi 5.4, nego 8.1%!

Donosimo ključne poruke Andreja Plenkovića:

Potvrda ispravnosti naših ekonomskih mjera

Znatno poboljšana procjena Europske komisije za 2021. svjedoči o ispravnosti ekonomske politike naše Vlade, o ispravnosti naših mjera za spas gospodarstva i očuvanje radnih mjesta. To je, prema procjenama EK, 3. najsnažniji rast u Europskoj uniji! Pritom nam za 2022. predviđaju pak rast koji je veći i od naših najviših očekivanja!! Mislim da će do kraja godine biti još dobrih ekonomskih vijesti…

Unatoč zlogukim „najavama“, nije došlo do socijalne frakture & gospodarskog potopa. Naprotiv, u 2021. očekujemo rast BDP-a od 9%!

Prešli smo u fazu kreiranja radnih mjesta

Iz faze očuvanja radnih mjesta prešli smo u fazu njihovog kreiranja i osigurali rekordna EU sredstva za ubrzani oporavak i razvoj Hrvatske. Na sjednici Vlade RH donijeli smo odluku o koncesiji za splitski Žnjan te na još mjesec dana limitirali cijene eurosupera 95 i eurodizela. Borimo se protiv COVID-a i kontinuirano povećavamo plaće. A čime se u to vrijeme bavi Milanović?

Hrvatska danas ima 42.000 zaposlenih više nego lani & 20.000 više nego u pretkriznoj 2019. godini!

Lažljivac s Pantovčaka

Predsjednik RH krši Zakon o obrani koji je sam donio, komunicira ovako primitivno i divljački, prijeti i bezočno laže. Koronu - od koje će, nažalost, uskoro umrijeti 10.000 hrvatskih građana - sramotno naziva „karijesom“, a za pandemiju tvrdi da je „mambo-jambo“.

Ponosni smo koliko smo povećali izdvajanja za HV u odnosu na Milanovićev mandat! Nastavljamo s ulaganjima

Milanovićeva zadaća - naštetiti HDZ-u

Hrvatima Milanović odbija čestitati Dan državnosti, kršeći pritom Zakon o blagdanima i neradnim danima, načelniku Glavnog stožera Robertu Hranju zabranjuje da odgovara na pitanja na Vijeću za obranu.

CRO Demoskop: HDZ i dalje premoćno prvi! “NE Možemo & NE znamo” gubitnik mjeseca!

Iako je najavljivao da će biti „predsjednik svih građana“, Milanović sve svoje napore ulaže samo kako bi pokušao naštetiti HDZ-u - koji naziva nacističkom strankom.

Pravosudna tijela rade neovisno i samostalno

Gabrijela Žalac? Pravosudna tijela rade neovisno i samostalno, na njih se ne utječe, niti to želimo. Borba protiv korupcije trajna je zadaća, naša Vlada želi da taj negativni fenomen - koji nije svojstven samo Hrvatskoj, nego postoji u svim državama, i u onima najrazvijenijima - bude suzbijen na najmanju moguću mjeru. Uhićenja poput ovog govore u prilog tome. Da je HDZ takav kakvog ga oporba želi predstaviti, onda bismo sjeli sa sucima i rekli - „oslobađajte HDZ“.

Patuljci pojma nemaju

U Uredu europskog javnog tužitelja rade djelatnici DORH-a ili USKOK-a, nisu tu došli neki Francuzi ili Nijemci. I normalno je da su oni preuzeli ovaj slučaj - u njihovoj su nadležnosti kaznena djela koja se odnose na financijske interese EU-a. To „pljuskom Hrvatskoj“ mogu nazivati samo oporbenjaci koji nemaju pojma ili koji bi htjeli generalizirati individualne slučajeve. Vlada HDZ-a privržena je borbi protiv korupcije.

Most i SDP zajedno u očajničkoj borbi protiv neovisnosti pravosuđa & razotkrivanja kriminala!

Presumpcija nevinosti jednako vrijedi za sve, pa i za bivšu ministricu Žalac. Idućeg je tjedna sjednica Predsjedništva HDZ-a, pa ćemo vidjeti kako dalje što se tiče njezinoga stranačkog statusa. Budući da nemamo, niti ih možemo imati, drugih saznanja od ovih koja izlaze u medijima, daljnje komentiranje postupka bilo bi neprimjereno.

A A A