Vijesti
29. 11. 2021.

Maksimilijan Šimrak - novi predsjednik Mladeži HDZ-a: Usmjereni smo na kvalitetu života mladih & njihovo još snažnije uključivanje u društvo!

MLADI U HDZ-u NISU SAMO BUDUĆNOST, NEGO I - SADAŠNJOST! „Malo koja stranka ima toliko mladih na tako istaknutim mjestima. Želimo vas motivirati da se što više bavite društveno odgovornim poslom! Moramo se držati naših programskih načela i vrijednosti kako bismo ispunili ciljeve koji su pred nama. S čvrstim osloncem u baštini dr. Franje Tuđmana, a vođeni načelom modernog suverenizma, okrenuti smo budućnosti i suvremenim izazovima!“ - poručio je predsjednik Andrej Plenković čestitavši novom vodstvu Mladeži HDZ-a na izboru.

Na izborima za novo vodstvo Mladeži HDZ-a, koji su prvi put održani po načelu „jedan član - jedan glas“, u nedjelju je, 28. studenog, glasovalo 7.342 članica i članova MHDZ-a. Za predsjednika je izabran Maksimilijan Šimrak iz Zagreba.

Naša je Vlada napravila veliki iskorak za mlade, posebno mjerama zapošljavanja, osnaživanja obitelji & stambenog zbrinjavanja!

Na 73 biračka mjesta diljem Hrvatske, uz poštivanje epidemioloških mjera, izabrani su i zamjenik predsjednika Domagoj Ćorić, potpredsjednici Livia Maduna, Tin Jurak, Leon Lukinić, Josip Ukalović i Josip Gojak te članovi Predsjedništva Mateja Čutura, Jakov Stanić, Domagoj Kelović, Emanuel Sinković i Marko Brnjić.

Mladi nisu samo budućnost, nego i sadašnjost!

Nakon proglašenja novog predsjednika MHDZ-a, koji postaje i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a, Maksimilijan Šimrak zahvalio je članstvu i svojem timu na podršci i povjerenju, uz posebnu zahvalu dosadašnjem predsjedniku Ivanu Vidišu na angažmanu i trudu u proteklom razdoblju:

- Mladi u HDZ-u nisu samo budućnost, nego i sadašnjost. Svi znamo da su izbori vrhunac demokracije, a glasovanje po modelu „jedan član - jedan glas“ dodatno je podiglo standard provedbe izbora i dodatno daje na važnosti svakom članu naše Mladeži.

Standard mladih ne popravlja se populizmom, već konkretnim mjerama koje daju rezultate

Konstruktivni partner u predlaganju politika

Predsjednik stranke i predsjednik Vlade Andrej Plenković, kao i cjelokupna Vlada - dodao je Šimrak - aktivno provode politike koje su od iznimne važnosti za mlade, posebice u vrijeme globalne pandemije:

- Uvjeren sam da ćemo i u ovom mandatu biti konstruktivni partner u predlaganju politika usmjerenih prema kvaliteti života, obrazovanja i rada mladih te njihovom snažnijem uključivanju u društvu.

Često se kaže da su mladi naša budućnost. U HDZ-u su - sadašnjost!

Donedavni predsjednik zagrebačke Mladeži

Maksimilijan Šimrak u protekle je tri godine obnašao dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a Grada Zagreba.

A A A