Vijesti
22. 12. 2021.

HDZ je nositelj & jamac političke stabilnosti - bez koje ne bi bilo ni ekonomskih ni vanjskopolitičkih postignuća Vlade RH!

(VIDEO) Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved o posljednjem ovogodišnjem sastanku nacionalnog vodstva naše stranke: Razgovarali smo o ključnim uspjesima u 2021. godini, rastu zaposlenosti unatoč COVID krizi, povjerenju hrvatskih građana koje nas obvezuje da nastavimo voditi odgovornu politiku, ali i o novoj mjeri zapošljavanja „Biram Hrvatsku“, koja će, vjerujemo, potaknuti i povratak mnogih Hrvata iz drugih država EU-a.

Predsjedništvo HDZ-a donijelo je Godišnji program rada s financijskim planom HDZ-a za 2022. godinu, a Središnji odbor - čija se sjednica održala odmah u nastavku - prihvatio je Izvješće o provedenim unutarstranačkim izborima i izborima u zajednicama HDZ-a.

Oba dokumenta predstavio je glavni tajnik Krunoslav Katičić. Opći sabor HDZ-a trebao bi se održati 2022. - kada to dopuste epidemiološke okolnosti.

Nakon (zajedničke) sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te potom Središnjeg odbora HDZ-a, izjavu za medije dao je general Tomo Medved, zamjenik predsjednika naše stranke i potpredsjednik naše Vlade.

Donosimo ključne poruke:

Nedvojbena postignuća

Na kraju vrlo izazovne, ali i po mnogo čemu uspješne godine, osvrnuli smo se na najvažnija postignuća koja su iza nas: očuvanje radnih mjesta u pandemiji, rekordni rast BDP-a i viši kreditni rejting, sjajna turistička sezona i povećanje prosječne plaće, Pelješki most i nabava borbenih aviona, skorašnji ulazak u Schengen, a potom i u eurozonu…

Pred nama je ulazak u europodručje, koji će donijeti niz koristi i za hrvatske građane i za nacionalnu ekonomiju!

Odgovornom i ozbiljnom politikom uspjeli smo ne samo premostiti COVID krizu bez vala otkaza i stečajeva, nego čak i kreirati radna mjesta: Hrvatska danas ima 20.000 zaposlenih više nego u istom razdoblju pretkrizne 2019. godine!

Politička stabilnost

Ništa se od toga ne bi uspjelo bez političke stabilnosti, čiji su nositelji i jamac bili upravo naša stranka i naša Vlada RH. Kako je na sjednici i poručio predsjednik Andrej Plenković - Povjerenje hrvatskih građana i poslije pet godina mandata obvezuje nas da nastavimo voditi afirmativnu politiku i predano raditi na rješavanju ključnih izazova za budućnost!

Milanovićevo štetočinstvo već je poprimilo međunarodne razmjere. Svađa se sa svima, s Mađarskom, Austrijom, BiH… to je štetočinska politika

“Biram Hrvatsku”

Kada već govorimo o budućnosti, ministar Josip Aladrović nam je predstavio novu mjeru (samo)zapošljavanja pod nazivom “Biram Hrvatsku”, mjeru koja ima i svoju demografsku „težinu“ i koja će, vjerujemo, potaknuti povratak mnogih Hrvata iz drugih država Europske unije. No o tome više na sjednici Vlade u četvrtak.

Poziv na cijepljenje

I činjenica da smo 2021. održali čak 46. sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a svjedoči o dinamici našeg rada, o predanosti našeg angažmana.

S posljednjeg ovogodišnjeg sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a još jednom pozivamo sve sugrađane da se cijepe, da zaštite i sebe i druge, te da poštujemo protuepidemijske mjere, posebno u ovo blagdansko doba obiteljskih okupljanja i prijateljskih druženja.

Umjesto agresivnih napada, zdravstveni djelatnici zaslužuju zahvalu & poštovanje za sve što su učinili u dvije godine borbe za ljudske živote!

A A A