Vijesti
24. 12. 2021.

Godinu završavamo s još uvjerljivijom prednošću - za 7.8% imamo veći rejting nego SDP & „NE Možemo“ skupa!

CROBAROMETAR: HDZ-u je u prosincu, unatoč bjesomučnim oporbenim nasrtajima, porasla popularnost, dok je ljevičarska 3R družina (regresivna, retrogradna i rigidna) Tomašević-Benčić-Kekin i dalje u slobodnom padu. Prema istraživanju Nove TV, SDP-u bježimo za impresivnih 16.6 postotnih bodova, a Milanovićevim mališanima iz antitesterskog Živog Mosta Marije „Izbacite me van!“ Selak Raspudić za gotovo - 20!

Hrvatska političku godinu završava s konstantom - HDZ je premoćno, stabilno, suvereno, najjača politička opcija u zemlji.

U odnosu na studeni, u posljednjem ovogodišnjem Crobarometru (objavljenom na Badnjak) bilježimo čak i rast rejtinga - s 29.5 na 29.7%.

CROBAROMETAR: HDZ i dalje premoćno, uvjerljivo prvi. Imamo daleko veći rejting nego SDP i „NE Možemo“ skupa!

SDP-u ni maršal nije pomogao

Daleko, daleko iza nas je SDP s potporom od 13.1%. „Inicijativa“ o povratku Trga maršala Tita u Zagrebu nije im pomogla.

Štoviše, povećali smo u mjesec dana prednost nad tercetom Ahmetović-Grbin-Gotovac za „slatka“ 0.3 postotna boda.

Tomašević-Benčić-Kekin u slobodnom padu

MOST je treći s 10.6%, dok „NE Možemo“ nastavlja - tonuti. Sada su na 8.8%.

U odnosu na lipanj, ljevičarskoj 3R družini (regresivni, retrogradni i rigidni) Tomašević-Benčić-Kekin rejting se tako reći prepolovio. Iz dana u dan sve više Zagrepčanki i Zagrepčana shvaća u kakvoj su zabludi bili kada su toj inkompetentnoj družini dali svoj glas.

Znatno smo jači od kompletne ljevice

Prema istraživanju Dnevnika Nove TV, SDP-u bježimo za impresivnih 16.6 postotnih bodova, a Milanovićevim mališanima iz antitesterskog MOST-a za gotovo - 20!

Imamo daleko veći rejting nego SDP i „NE Možemo“ skupa - „bježimo“ im za 7.8 postotnih bodova. U studenom je ta prednost iznosila „samo“ 6.0%.

Petoplasirani Domovinski pokret, već uobičajeno, mota se oko izbornog praga. U prosincu su se morali zadovoljiti s 5.3%.

Prag zvan čežnja

I to je to. Svi ostali su duboko ispod praga od 5%. Živi zid - kojem su glasače preoteli „Živi Most“, Nikola „Ivermektin“ Grmoja i Marija „Izbacite me van!“ Selak Raspudić - koprca se na 2.4%.

Slijede IDS (1.7%), HSS (1.6), FOKUS i CENTAR (po 1.3), HNS (1.2)...

Puljak & Orešković - gubitnici mjeseca

Pritom nitko od analitičara nije zamijetio (ili želio zamijetiti) da se stranci medijski favoriziranog splitskog gradonačelnika Ivice Puljka i omniprezentne Dalije Orešković rejting - prepolovio.

Prošlog mjeseca bili su, naime, na 2.6%. Centar je, uz „NE Možemo“, gubitnik mjeseca.

Glasni bez glasova

Sve ostale stranke od krajnje ljevice do (lažne) desnice imaju skupa 5.5%.

Neodlučnih je birača i dalje veliki broj - 17.2%.

NAPOMENA:

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 19. u mjesecu na 987 građana metodom osobnog razgovora. Maksimalna pogreška uzorka je +/- 3.3 posto te +/- 3.6 posto za stranke.

A A A