Vijesti
31. 12. 2021.

Novogodišnja čestitka predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića

Drage Hrvatice i Hrvati u Domovini i izvan RH, dragi sugrađani, iza nas je još jedna teška godina u kojoj je COVID, nažalost, odnio mnoge živote. I kao da to nije bilo dovoljno, pojavio se i Omikron - koji se munjevito širi. Obrana od te pošasti od nas traži odgovornost i solidarnost. No unatoč izazovima, Hrvatska ima razloga za optimizam: očekujemo rast veći od 9%, a 2022. nastavljamo sa stvaranjem radnih mjesta i demografskim mjerama. Pokažimo da zajedničkim snagama možemo prebroditi zdravstvenu krizu kako bismo ostvarili sve prilike koje su pred Hrvatskom. S tim uvjerenjem, želim vam zdravlja, mira i uspjeha u novoj godini!

Drage Hrvatice i Hrvati u Domovini i izvan Hrvatske, dragi sugrađani, 

iza nas je još jedna teška godina koju je obilježila pandemija koronavirusa, s kojom se već dvije godine bori cijeli svijet, a koja je pogodila i Hrvatsku, naš društveni život i gospodarstvo, te koja je nažalost odnijela mnogobrojne živote.

Omikron se munjevito širi 

I kao da to nije bilo dovoljno, nedavno se pojavio Omikron, nova mnogo zaraznija varijanta koronavirusa, koja se munjevito širi. Obrana od te pošasti od svih nas traži odgovornost i društvenu solidarnost. 

Zahvaljujem svim zdravstvenim djelatnicima koji nesebičnim trudom daju neizmjeran doprinos u zaštiti zdravlja i života naših sugrađana. Svi možemo pridonijeti tom zajedničkom naporu pridržavanjem epidemioloških mjera, cijepljenjem i docjepljivanjem trećom dozom. 

U ovo blagdansko vrijeme obiteljskih okupljanja & prijateljskih druženja još jednom podsjećamo na važnost cijepljenja

Obnova - prilika za razvoj teško pogođene Banovine 

Uz pandemiju, Hrvatska se suočava i s posljedicama prošlogodišnjih razornih potresa i zahtjevnim procesom obnove. Zbog toga poduzimamo sve kako bismo taj proces ubrzali, kako bi se svi mogli vratiti svojim kućama i domovima. 

Želimo također da obnova bude prilika za gospodarski razvoj teško pogođene Banovine. 

U idućih 8 godina više od 15 milijardi kuna za revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije

Hrvatska ima razloga za optimizam 

Unatoč tim izazovima, Hrvatska ima razloga za optimizam. Zahvaljujući sinergiji naših mjera i otpornosti hrvatskog gospodarstva, očekujemo rast BDP-a veći od 9%. U 2022. nastavit ćemo sa snažnim gospodarskim razvojem, stvaranjem novih radnih mjesta i provedbom reformi, kao i s mjerama demografske revitalizacije - što je ključno za budućnost Hrvatske. 

Prebrodili smo krizu - po rastu i plaćama jači smo nego ikad. Demografska revitalizacija bit će prioritet u idućoj godini

Pred nama je ispunjenje i dvaju strateških ciljeva, a to su ulazak u Schengenski prostor i europodručje. 

Solidarno, odgovorno & zajedničkim snagama 

U nadolazećem razdoblju pokažimo da solidarno, zajedničkim snagama i odgovornošću svakog od nas možemo prebroditi ovu zdravstvenu krizu kako bismo ostvarili sve prilike koje su pred Hrvatskom. 

S tim uvjerenjem, u ime Vlade i u svoje osobno ime svakome želim zdravlja, mira i uspjeha u novoj 2022. godini! 

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković

A A A