Vijesti
27. 1. 2022.

Slušajući štetočinu Milanovića, pomislio sam da traži sankcije za Ukrajinu!

(VIDEO) Mario Kapulica: Nakon što je izvrijeđao koga god je stigao u RH, sad se potkopavanjem napora EU-a, SAD-a i NATO-a uspio „izboriti“ i za međunarodnu vidljivost! Nanosi nam nemjerljivu štetu i sramotu - Hrvatska je postala talac vlastitog predsjednika! Gdje je nestao onaj Milanović koji je nakon aneksije Krima govorio da „Rusiji treba jasno poručiti da je ono što je učinila gore od neprihvatljivog, da je prešla crtu dopustivog“, da je to „agresija i okupacija“? Danas mu je Ukrajina „korumpirana zemlja“ - čije je pravo na suverenost i teritorijalnu cjelovitost „upitno“.

Iznoseći u Hrvatskom saboru stajalište Kluba zastupnika HDZ-a, Mario Kapulica je istaknuo da je Milanović nizom svojih izjava nanio nemjerljivu štetu i sramotu Hrvatskoj:

- Izvrijeđao je „fašističku“ Austriju, Francusku, Mađarsku, Bugarsku, Poljsku, EU, NATO... Nakon zadnjih izjava, mislim da većina javnosti već smatra kako bi bilo dobro da se nije pojavljivao baš svaki dan. Možda se tada ne bi našao na „crnoj listi“ najveće nevladine organizacije u Ukrajini, a Hrvatsku bi poštedio štete i sramote. Nakon što je izvrijeđao koga god je stigao u Hrvatskoj, sada se uspio „izboriti“ i za međunarodnu vidljivost!

Potkopava napore EU-a i NATO-a

Naš je saborski zastupnik poručio i da Milanovićeve izjave - od kojih se Vlada RH u potpunosti ogradila - potkopavaju napore EU-a i NATO-a u odnosu na aktualne sigurnosne prijetnje u Europi:

- On nije uputio poruku samo Ukrajini, za koju tvrdi da treba odustati od svoje suverenosti jer je „predgrađe Moskve“, već i Europskoj uniji i NATO saveznicima. Uputio ju je i Sjedinjenim Američkim Državama, koje mu naglo, nakon dogovora s Vladom RH o Bradleyjima, prestaju biti strateški saveznik RH, a postaju „država koja se gubi u svojim unutarnjim proturječnostima“. 

Kada sam pročitao što je sve Milanović izrekao o Ukrajini, prvo sam pomislio da je riječ o nekome ruskom dužnosniku!

Milanović 2014 VS. Milanović 2022

Kapulica je podsjetio i na drukčije, ako ne i suprotne Milanovićeve izjave o Ukrajini tijekom njegovoga premijerskog mandata:

- Nakon aneksije Krima 2014. Milanović je kazao da je „Moskva prekršila pravila koja se ne smiju kršiti“. Citiram: „Rusiji treba poslati jasnu poruku da je ono što je učinila gore od neprihvatljivog, to je agresija i okupacija. Rusija je prešla crtu dopustivog. Postupci ukrajinske strane bili su razumljivi, baš kao i njihova očekivanja da u tim trenucima vanjske invazije dobiju podršku od Hrvatske, kao države sa sličnim povijesnim iskustvom“.

Gdje je nestao čovjek?

No danas je Ukrajina Milanoviću - dodao je - „korumpirana zemlja“, kojoj je pravo na suverenost i teritorijalnu cjelovitost „upitno“:

- U veljači 2015. američka najava da će sudjelovati u vojnoj pomoći Ukrajini bila je, kako je to rekao tadašnji premijer Milanović, odluka koju „Hrvatska može razmotriti s razumijevanjem“. Gdje je nestao taj Milanović, što se promijenilo? Gdje je nestao Milanović koji je kao premijer glasno rekao: „Rusija je povrijedila suverenitet susjedne države, oduzela je Krim. To ne može ići tako“?

Hrvatska je postala talac vlastitog predsjednika

Podsjetio je i na predsjednika dr. Franju Tuđmana koji je u svojoj knjizi „Bespuća povijesne zbiljnosti“ davno zapisao da se na našim prostorima namnožilo toliko iracionalnosti da je posljednji trenutak za otvoreni razgovor pametnih ljudi:

- Mislim da pametnih ljudi imamo u svim strankama i da moramo iznaći put za izlazak iz ove talačke krize u kojoj Milanović drži Hrvatsku. Njegove zadnje izjave, zbog kojih je stekao status zvijezde ne samo ruskih medija, bile su takve da sam u jednom trenutku pomislio da će zatražiti uvođenje sankcija Ukrajini.

A A A