Vijesti
1. 2. 2022.

Nijedna mirnodopska Vlada RH - a kamoli ona SDP-ova, Milanovićeva - nije toliko kao naša pomagala hrvatskom narodu u BiH!

(VIDEO) Naravno da je Milanović, blago rečeno, pretjerao vrijeđanjem koga god stigne u RH, ali i u međunarodnoj zajednici. To nije put, neprekidnim antagoniziranjem ne može se ostvariti nijedan strateški cilj. Hrvatska je danas na korak do Schengena i eurozone, za manje novca dobit ćemo više Bradleyja, i to daleko bolje opremljenih, a na Milanovićev sadašnji „način“ nikad ne bismo ušli ni u NATO ni u EU. Frka-Petešić imao je važnu ulogu u uspješnim pregovorima o Rafaleima i borbenim vozilima. Nadam se da ga ne napadaju zato što je pomogao da se HV sad više modernizira nego u mandatima više prethodnih Vlada skupa - poručio je Davor Božinović nakon sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a.

Nakon redovite zajedničke sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća te klubova zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, pred novinare je stao potpredsjednik Vlade RH i međunarodni tajnik naše stranke dr. sc. Davor Božinović.

Donosimo ključne poruke iz Božinovićeve izjave i njegovih odgovora na pitanja novinara:

O SJEDNICI STRANAČKIH TIJELA

Prošli smo sve aktualne teme, od priprema za nastavak zasjedanja Hrvatskog sabora, preko sjednici Vlade RH i naših međunarodne aktivnosti, do epidemiološke situacije. 

O ŠTETOČINI S PANTOVČAKA

Naravno da je Milanović, blago rečeno, pretjerao vrijeđanjem koga god stigne u Hrvatskoj, ali i u međunarodnoj zajednici. To nije put, tako se ne komunicira u javnom prostoru. Neprekidnim antagoniziranjem ne može se ostvariti nijedan strateški cilj.

Za čije interese Milanović i njegov ljevičarski potrčko Raspudić priželjkuju sukob Hrvatske sa SAD-om, EU-om i NATO-om & propast pregovora u BiH?

S druge strane, činjenica jest da nijedna mirnodopska Vlada RH - a kamoli ona SDP-ova, Milanovićeva - nije toliko kao ova naša pomagala hrvatskom narodu u BiH, toliko se zauzimala za njegovu stvarnu ravnopravnost i bolji položaj.

Udvostručili smo financijsku pomoć za bosansko-hercegovačke Hrvate, premijer Andrej Plenković u svakodnevnom je kontaktu s legitimnim političkim vodstvom hrvatskog naroda u BiH i međunarodnim predstavnicima. Plenković je, međutim, svjestan je da se ništa ne može postići ako stalno antagonizirate druge aktere u procesu pregovara.

Dok drugi ruše, mi radimo!

Hrvatska je danas na korak do pristupanja Schengenu i eurozoni, za manje novca dobit ćemo više oklopnih vozila Bradley, i to daleko bolje opremljenih, a na Milanovićev sadašnji „način“ nikad ne bismo ušli ni u NATO ni u Europsku uniju.

Dok Milanović nanosi međunarodnu štetu Hrvatskoj, mi za manje novca nabavljamo više Bradleyja!

O FRKI-PETEŠIĆU, RAFALEIMA & BRADLEYJIMA

Zvonimir Frka-Petešić došao je iz Francuske i stavio se na raspolaganje Hrvatskoj, radi 20 sati dnevno, regulirao je boravište i plaća prirez u Zagrebu, iako u njemu nema nekretninu.

Danima i noćima sudjelovao je u pregovorima zahvaljujući kojima će Hrvatska vojska dobiti najmodernije borbene zrakoplove, kao i u više nego uspješnim razgovorima o nabavi borbenih oklopnih vozila pješaštva Bradley. Stvarno ne znam zašto se napada jednog takvog čovjeka - nadam se da nije „kriv“ zato što je u ovom mandatu pomogao da se HV više modernizira nego u nekoliko prethodnih Vlada skupa.

89 Bradleyja - Za manje novca dobit ćemo više vozila! Ostvarujemo i strateški cilj jačanja odnosa sa SAD-om!

Ako Milanović smatra da je Frka-Petešić počinio kazneno djelo time što je bio prijavio prebivalište na Dugom otoku, u obiteljskoj kući, neka ga onda prijavi. Ja mislim da nije.

O MINISTRU OBRANE

Ima li Mario Banožić povjerenje premijera Plenkovića? Naravno da ima!

A A A