Vijesti
18. 2. 2022.

REČENO - UČINJENO! Potpisan ugovor za dovršetak autoceste Zagreb-Sisak!

PVRH Andrej Plenković: Započinje gradnja posljednjih 11 km autoceste. Dionicu Lekenik-čvor Sisak, u vrijednosti 280 milijuna kn, izgradit ćemo do kraja ovog mandata - kako smo i najavili. Ovo je ključni infrastrukturni projekt za povezivanje i gospodarsku revitalizaciju Siska i Banovine te ga možemo staviti i u širi kontekst razvoja cestovne infrastrukture u Hrvatskoj: otvaranje Pelješkog mosta, dovršetak koridora Vc u Baranji te puni profil Istarskog ipsilona i druga cijev tunela Učka. I to će sve realizirati upravo ova, naša Vlada!

Sisačko-moslavačka županija okreće novu stranicu! - poručio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a na potpisivanju Ugovora za izgradnju dionice autoceste A11 od Lekenika do čvora Sisak.

Dovršetak u mandatu ove Vlade!

Andrej Plenković je naglasio da se radi o strateškom projektu koji će u cijelosti promijeniti dinamiku života u Sisačko-moslavačkoj županiji:

- Ovaj projekt, u vrijednosti 280 milijuna kuna, znači novi ekonomski i razvojni impuls za cijelu županiju, a osobito za Sisak i Petrinju. Pokrenut je prije 15 godina, no autocesta je „zastala“ u Lekeniku.

U idućih 8 godina više od 15 milijardi kuna za revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije!

Posljednjih 11 km autoceste do Siska izgradit će upravo naša Vlada, do kraja ovog mandata, kako smo i najavili - nastavio je hrvatski premijer:

- Ovaj projekt treba staviti u širi kontekst razvoja cestovne infrastrukture u Hrvatskoj: otvaranje Pelješkog mosta, dovršetak koridora Vc u Baranji te puni profil Istarskog ipsilona i druga cijev tunela Učka. I to će sve realizirati naša Vlada!

Ovog ljeta vozit ćemo se Pelješkim mostom!

Najavio je i da je u planu investirati 45 milijardi kuna u prometnu infrastrukturu: u željeznicu 22 milijarde, 15 u ceste, 3 u luke te 5 u ostale oblike prometa.

BUTKOVIĆ: Petrinja i Glina imat će priključak na autocestu!

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je da je ovo prva investicija koju Hrvatske autoceste - nakon uspješno provedenog restrukturiranja - realiziraju u potpunosti iz svojih sredstava, bez pomoći EU-a i bez kreditnog zaduženja:

- Vrijednost investicije je gotovo 300 milijuna kuna, a rok završetka je dvije godine. U sklopu toga projektira se i novi čvor Žažina, koji će ujedno biti i priključak Petrinje i Gline na autocestu, što će omogućiti bolji ekonomski razvoj tog dijela Banovine.

Dodao je da su istodobno krenuli i radovi na novom mostu na Odri te da je vrijednost te investicije 65 milijuna kuna:

- Tim novim ulazom u grad centar Siska bit će povezan autocestom sa Zagrebom.

CELJAK: Povijesni trenutak za SMŽ!

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak istaknuo je da se radi o povijesnom trenutku za tu županiju i ispunjenju sna njenih stanovnika.

Kazao je da je ova Vlada uložila u SMŽ kao nijedna do sada, naglasivši da će i ovaj projekt zasigurno pridonijeti njenom gospodarskom razvoju.

A A A