Vijesti
8. 3. 2022.

Andrej Plenković: Zahvaljujem ženama zato što hrvatsko društvo čine naprednijim, humanijim & boljim!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a uputio je čestitku u povodu Međunarodnog dana žena: „Postizanje ravnopravnosti žena naše je čvrsto opredjeljenje - odlučni smo u stvaranju društva jednakih prilika“. U povodu 8. ožujka Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" u Petrinji je organizirala okrugli stol „Položaj žena na tržištu rada - gdje smo danas, a gdje želimo biti“, a u Karlovcu tribinu “Žene i politika”.

Čestitku hrvatskog premijera i predsjednika naše stranke prenosimo u cijelosti:

Obiteljske vrijednosti

U ime Vlade RH i u svoje osobno ime svim ženama čestitam Međunarodni dan žena te im zahvaljujem što hrvatsko društvo čine naprednijim, humanijim i boljim, a posebno njegujući obiteljske vrijednosti!

Nada Murganić ponovno predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“. Čestitamo!

Borba protiv svih oblika diskriminacija i nasilja

Postizanje ravnopravnosti žena u društvu naše je čvrsto opredjeljenje. Sinergijom mjera za veću zapošljivost žena, unaprjeđivanjem demografskih mjera, kao i odlučnom borbom protiv svih oblika diskriminacija i nasilja nad ženama, odlučni smo u stvaranju društva jednakih prilika.

Sloboda od nasilja je pravo, a nasilje nad ženama neprihvatljivi zločin koji zaslužuje svaku osudu i najstrožu kaznu

PETRINJA: „Položaj žena na tržištu rada“

U povodu Međunarodnog dana žena Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Sisačko-moslavačke županije u Petrinji je organizirala Okrugli stol „Položaj žena na tržištu rada - gdje smo danas, a gdje želimo biti“.

Sve naše dame (Zdravka Bušić, Nada Murganić, Željka Josić, Margareta Mađerić, Maja Grba-Bujević, Ivanka Roksandić, Magdalena Komes…) dočekao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak s lijepim iznenađenjem - osobno im je darovao ruže.

KARLOVAC: “Žene i politika”

I Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Karlovačke županije radno je obilježila Međunarodni dan žena - organiziranjem tribine pod nazivom “Žene i politika”. Saborska zastupnica i potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić poručila je da Hrvatska, za razliku od nekih drugih zemalja, ima tradiciju žena u politici:

- Imali smo predsjednicu države i premijerku, a danas su iz HDZ-a jedine dvije županice - karlovačka Martina Furdek Hajdin i požeško-slavonska Antonija Jozić. Imamo i četiri ministrice. Napredak je evidentan, no želimo još bolje.

Više na:

Tribina “Žene i politika”: “U Ukrajini se vidi da su mnoge žene uzele aktivno učešće u rješavanju sukoba i dijele odgovornost s muškarcima”

A A A