Vijesti
6. 4. 2022.

U ovom mandatu dovršetak autoceste do Siska - Novi most na Odri već idućeg ljeta!

(PHOTO) PVRH Andrej Plenković obišao gradilišta dvaju velikih prometnih infrastrukturnih projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji: Izgradnja posljednje dionice autoceste Zagreb-Sisak ide prema rokovima - to će biti žila kucavica gospodarskog razvoja SMŽ-a! Kako je naša Vlada i najavila, radovi na tom strateškom projektu, vrijednom 281.33 milijuna kuna (bez PDV-a), bit će gotovi do sredine 2024. godine. Novi most preko Odre, u vrijednosti 65 milijuna kuna, bit će pak dovršen do idućeg ljeta - skupa sa spojnom cestom od njega i ulaza u grad do čvora Sisak na autocesti A11.

Cilj ovog posjeta bio je, prije svega, rezimirati mnogobrojne aktivnosti koje zajedno provode država i Sisačko-moslavačka županija - napomenuo je predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- I mogu izraziti zadovoljstvo tempom radova na dvama velikim projektima Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta, na novom mostu preko rijeke Odre na samom ulazu u Sisak te na dionici Lekenik-Sisak autoceste A11.

Stvaramo preduvjete za revitalizaciju SMŽ-a

Projekt izgradnje mosta vrijedan je 65 milijuna kuna - dodao je Andrej Plenković - a njime će se bitno unaprijediti prometna infrastruktura na ulazu u Grad Sisak:

- Most bi trebao bi biti završen do idućeg ljeta, skupa sa spojnom cestom od njega do čvora Sisak na autocesti. A dionica Lekenik-Sisak? Kako je naša Vlada i najavila, radovi na tom strateškom projektu, vrijednom 281.33 milijuna kuna (bez PDV-a), bit će gotovi do sredine 2024. godine.

REČENO - UČINJENO! Potpisan ugovor za dovršetak autoceste Zagreb-Sisak!

Sve ide prema rokovima, autocesta će biti žila kucavica gospodarskog razvoja SMŽ-a! - prisnažio je hrvatski premijer:

- Uz nastavak ulaganja u izgradnju cesta, škola, bolnica te socijalnih i kulturnih ustanova, uz ubrzanu obnovu i novu regionalnu kartu potpora, prema kojoj SMŽ ima bitno bolji tretman pri povlačenju EU sredstava, stvaramo preduvjete za revitalizaciju ovog kraja Lijepe Naše.

Naša je zadaća napraviti još više

Plenković je podsjetio da je Vlada donijela niz odluka koje su olakšale život ljudima u SMŽ-u, pa se tako ne plaća cestarina za autocestu već godinu i pol dana, a računi za struju se pokrivaju:

- I još dosta toga. Uložili smo velike napore, interventnim smo sredstvima obnovili ceste i prometnu infrastrukturu učinili funkcionalnom upravo na područjima koja je najteže pogodio potres. Mislim da se napravilo puno, ali naša je odgovornost i zadaća napraviti još više.

U idućih 8 godina više od 15 milijardi kuna za revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije

KAO PELJEŠKI MOST!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a obišao je i Poduzetnički inkubator Sisak (PISAK), gdje se sastao sa sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom.

- Dovršetak autoceste A11 do Siska za nas je strateški projekt, povijesno postignuće, ono što je Pelješki most za neretvanski i dubrovački kraj! Od goleme je važnosti i izgradnja mosta na Odri. SMŽ će uslijed bolje povezanosti zasigurno postati privlačnija za život i poduzetnike - poručio je Celjak.

A A A