Vijesti
20. 4. 2022.

AKTUALAC (1): HDZ je protiv pomilovanja Perkovića i Mustača! Milanovićeva orkestrirana akcija dijeli hrvatske branitelje i cijelo društvo

(VIDEO) Andrej Plenković: Inicijativa služi Milanoviću kao krošnja smokvinih listova! Za njega sam već rekao da daje izjave kao da je ruski dužnosnik, čime nanosi veliku štetu Hrvatskoj. * Izvanredni izbori? Benčić i ostali mogu još dvije godine pjevati, ali ih neće dočekati. A što su to „možemovci“ u Zagrebu uspjeli riješiti? Ništa! * Muljator Grbin godinama je izvlačio državni novac za „odvojeni život“, trebao bi šutjeti bar godinu dana! * Kako bi skrenula pažnju s Milanovića, ljevica nam besramno imputira „narudžbu Perkovića i Mustača“. No mora se obratiti Pantovčaku. Ondje vam je orkestar! * Drago mi je da čelnik HSS-a povremeno brine o poljoprivredi.

Aktualnim prijepodnevom započela je nova sjednica Hrvatskog sabora. Članovi naše Vlade, predvođeni premijerom Andrejem Plenkovićem, čvrsto su i argumentirano odgovarali na pitanja zastupnika.

Donosimo ključne naglaske iz odgovora predsjednika Vlade RH i HDZ-a na zastupnička pitanja Hrvoja Zekanovića (nezavisni), Sandre Benčić (NE Možemo & NE Znamo), Peđe Grbina (SDP) i Kreše Beljaka (HSS).

Orkestrirana akcija Karijesa s Pantovčaka

Zastupniče Zekanoviću, HDZ je protiv inicijative o pomilovanju Perkovića i Mustača! Od početka smo posve jasni. Nedavno je ona propala Puljkova ekipa u Splitu govorila o „smokvinom listu“. Ova bi inicijativa onda trebala biti - krošnja smokvinih listova! Krošnja za onog koji sve vrijeme šuti, a jedini u svojoj nadležnosti ima davanje pomilovanja. Očito se radi o orkestriranoj akciji - koja je heroje Domovinskog rata uvukla u bespotrebnu temu koja dijeli hrvatske branitelje i cijelo društvo.

Doprinos Domovinskom ratu ne može nikog abolirati ili unaprijed osloboditi od odgovornosti za zločine, već dokazane ili koji će se dokazati, u komunističkom režimu

Što se pak tiče Vaše opaske o Milanoviću kao „glasnogovorniku Kremlja“, već sam rekao da mi se zbog pojedinih njegovih izjava učinilo da je on neki ruski dužnosnik. Što se i potvrdilo. Milanović time nanosi veliku štetu Hrvatskoj.

Još 24. veljače poslao sam mu pismo za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, no odgovora - nema. A prošlo je gotovo 60 dana od početka ruske agresije na Ukrajinu. Da je obratno, ne bih mogao ući u Hrvatski sabor, hodnikom proći, a da mi se ne postavi 100 pitanja zašto se još nismo sastali. Hrvatska je jedina članica EU-a s VNS-om koje se nije sastalo nakon agresije na Ukrajinu.

Rezultati „NE Možemo“ - nula! Zero

Zastupnice Benčić, pratite li Vi uopće medije? Za Perkovića i Mustača morate se obratiti Pantovčaku. Ondje vam je orkestar, ondje vam je sinopsis. A vi ste si OK s Milanovićem, on vas podržava, imate istu viziju i iste ideale.

Tuđman je vodio politiku nacionalne pomirbe, ali pitanje pomilovanja ima sasvim drugu pozadinu - a to su zločini komunističkog režima nad Hrvatima u emigraciji

Izvanredni izbori? Nećete ih dočekati, možete još dvije godine pjevati. Pogledajte sve izazove koje smo riješili, a što ste vi napravili? Ništa! O vama i vašem doprinosu Zagrepčani će jednog dana odlučivati. I vidjet ćete koliko će biti „oduševljeni“!

Besramni muljator

Zastupniče Grbin, ispod svake je razine da baš Vi docirate. Otkrilo se da ste muljator koji je godinama izvlačio državni novac za „odvojeni život“. Potom ste ga donirali ili „donirali“, a ne znamo kome. Pa Vi biste trebali šutjeti bar godinu dana da se zaboravi što ste učinili!

Hoće li Milanović sada reći da je Grbin banda, da je Bauk banda, da je SDP banda?!?

Skupa sa svojim jatakom Milanovićem tvrdili ste da smo šarlatani kada smo išli u Ukrajinu, a sad ste toliko niski i bezobrazni da nam imputirate „narudžbu Perkovića i Mustača“ - inicijativu koja je orkestrirana s Pantovčaka. Jeste li normalni?

Vaše kolege, kojih je usput rečeno manje nego u Klubu socijaldemokrata, trebali bi se zapitati vodi li ih čovjek s kojim mogu išta postići na izborima ili će se naći pod baražnom vatrom sramote. Za razliku od vas, mi svoj posao - radimo. Donijeli smo paket vrijedan 5 milijardi kuna. Za limitiranje rasta cijena struje, plina i naftnih derivata. Za socijalne transfere najugroženijima. Za potpore umirovljenicima, poljoprivrednicima, ribarima, kućanstvima i gospodarstvu.

36.000 zaposlenih više nego godinu prije, NPOO natječaji vrijedni 1.61 milijardi & veliki uspjeh hrvatske policije

Šef HSS-a, ipak, povremeno brine o poljoprivredi

Zastupniče Beljak, vrlo dobro znamo da je zbog ruske agresije na Ukrajinu kao žitnicu našeg kontinenta i poremećenih lanaca opskrbe došlo do rasta cijena hrane. Zato je naša Vlada smanjila stope PDV-a s 25 na 13 i s 13 na 5%. Dali smo svoj doprinos momentalno i snažno. Ali, bitno je da i oni koji stavljaju proizvode na police vode računa o društvenoj odgovornosti.

Nijedna druga Vlada nije toliko povećala plaće javnim službama. Cijene hrane? Opet smo smanjili PDV - i na trgovcima je da iskažu društvenu odgovornost

Hrvatsko ne prijeti nestašica prehrambenih proizvoda, stabilni smo u pogledu i rezervi i proizvodnje. Nastavit ćemo s donošenjem strateških dokumenata, zakonskih akata i posebnih programa mjera. Drago mi je da Vi kao čelnik HSS-a povremeno brinete o poljoprivredi.

A A A