Vijesti
26. 4. 2022.

CROBAROMETAR: HDZ raste - jači smo od čitave ljevice skupa!

Prema istraživanju Nove TV, naša je stranka i u travnju - s 28.6 posto potpore - daleko, premoćno ispred ostalih političkih opcija u Hrvatskoj! U odnosu na ožujak, potpora HDZ-u porasla je za 0.5%. Most pod vodstvom Nine Raspudića, najvećeg fana udbaškog poslušnika s Pantovčaka, doživio je veliki pad - od 1.1%. Platforma „NE Možemo“ se sunovratila - za čak 1.7%! Domovinski pokret također je izgubio znatan dio potpore, pa se sada nalazi ispod izbornog praga (4.8%).

Suverena, stabilna prednost

HDZ raste! S prošlomjesečnih 28.1% popularnost našoj stranci porasla je na 28.6%. Daleko, daleko iza nas nalazi se SDP Peđe „Odvojeni Život“ Grbina - s 15.9%. To je razlika od gotovo 13 postotnih bodova!

Sunovrat platforme „NE Možemo & NE Znamo“

Čudnovata družina Tomašević/Benčić pretrpjela je strmoglavi pad. U mjesec dana s 10.7% dospjeli su na 9.1%. Propali su za čak 1.6%!

Pad Mosta

Sekta Milanovićevih mališana doživjela je veliki pad - od 1.1%. U ožujku su imali 10.1%, a sada su na samo - 9.0%. Tako to biva kada ti stranku vodi Raspudić, najveći fan udbaškog poslušnika s Pantovčaka.

Nebuloze o „ruskom igraču“ najglasnije iznose oni koji su donedavno, u maniri pravih rusofila, najžešće osporavali našu dosljednu politiku spram Ukrajine

I udruženi iza leđa HDZ-u

Kad bi se SDP i „NE Možemo“ udružili, imali bi čak 3.6% posto manje od nas.

Gotovo isto vrijedilo bi i za slučaj da se Most spoji sa SDP-om (zbog čega je ljevičarski padobranac Raspudić i ubačen u tu stranku). Razlika bi iznosila 3.7%.

DP - Demagoško posrnuće

Ovo su dosad bile sve političke opcije koje, prema istraživanju, prelaze izborni prag.

Ispod praga je pao Domovinski pokret (4.8%). U odnosu na ožujak također je izgubio znatan dio potpore birača. Tada je bio na 5.6%.  

Prag zvani čežnja

Ostale stranke duboko su ispod praga zvanog čežnja: CENTAR (2.3%), HSU (2.0), HNS i IDS (1.9), Živi zid (1.1) te HSLS (1.0).

Sve ostale opcije ispod su magične granice od 1 posto i skupa imaju 6%.

Glasni bez glasova

Stranci Anke Mrak Taritaš već odavno nema ni GLAS-a u istraživanjima potpore birača.

Napomena:

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 987 građana metodom osobnog razgovora. Maksimalna pogreška +/- 3,3 posto te +/- 3,6 posto za stranke.

A A A