Vijesti
9. 3. 2022.

Nebuloze o „ruskom igraču“ najglasnije iznose oni koji su donedavno, u maniri pravih rusofila, najžešće osporavali našu dosljednu politiku spram Ukrajine

Klasična je to, otrcana fora „Drž'te lopova!“. Ti i takvi su šutjeli te i dalje šute o upornim nastojanjima LNG komesarke Ahmetović da zaustavi terminal na Krku, čime bi RH ostala posve ovisna upravo o ruskom plinu. Grmoja je tvrdio da se Plenković ne smije „petljati u odnose između Ukrajine i Rusije“, a Grbin da premijer svojim odlaskom u Kijev „provocira, zvecka oružjem, dolijeva ulje na vatru“. Bilo bi svrsishodnije da rusofile potraže u svojim redovima. Zar ne, MOST-ovi mališani? Zar ne, SDP-ovci?

Zanimljivo, nebuloze o Ivanu Paladinu kao „ruskom igraču“ danas su najglasnije iznosili oni koji su donedavno - u maniri pravih rusofila - najžešće osporavali dosljednu politiku naše Vlade spram Ukrajine, a prešućivali ugrozu teritorijalne cjelovitosti i suverenosti te prijateljske nam zemlje, prve članice UN-a koja je priznala Hrvatsku, i to još 1991. godine.

Klasična je to, otrcana, izlizana fora „Drž'te lopova!“.

Grmoja & Grbin - dokazani diletanti

Tako je notorni Nikola Grmoja tvrdio da se premijer Andrej Plenković i Hrvatska ne smiju „petljati u odnose između Ukrajine i Rusije“, a posrnuli Peđa Grbin da predsjednik Vlade RH i HDZ-a svojim odlaskom u Kijev - a u znak solidarnosti s Ukrajinom i poštivanja međunarodnog prava - „provocira, zvecka oružjem, dolijeva ulje na vatru“.

Ahmetović, Bernardić & Grmoja - uspješna suradnja troje opskurnih diletanata & dokazanih štetočina

Htjeli ovisnost o ruskom plinu

Zanimljivo, ti i takvi danas u Hrvatskom saboru među drugima na silu traže „ruske igrače“, ali su šutjeli te i dalje šute o ustrajnim nastojanjima LNG komesarke Mirele Ahmetović da zaustavi izgradnju terminala na Krku, čime bi Hrvatska ostala u potpunosti ovisna upravo o ruskom plinu.

Na sreću, spriječili smo taj naum.

Tko o čemu, Grbinova komesarka o nacionalnim interesima & strateškim projektima. A „kopala“ je da zaustavi LNG terminal!

Šarlatani, kukavice & kalkulanti

Ti i takvi danas novom galamom pokušavaju skrenuti pažnju sa svoga starog djelovanja, a Paladinovo poslovanje u uvjetima tržišnog gospodarstva trebalo bi im poslužiti kao izgovor, kao alibi za šarlatanstvo, kukavičluk i kalkulantstvo koje su iskazivali spram Ukrajine.

Bilo bi svrsishodnije da rusofile potraže u vlastitim redovima. Zar ne, MOST-ovi mališani? Zar ne, SDP-ovci?

U Hrvatskoj imate one koji rade & one koji podmeću nogu i mrze

SELAK RASPUDIĆ - ČAS OTUŽNA, ČAS KOMIČNA

Oporbeni su zastupnici u višesatnoj raspravi na današnjoj zajedničkoj sjednici Odbora za graditeljstvo i Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora propitivali Paladinove navodne „ruske veze“. Najdalje je otišla u egzaltiranosti sve tužnija Marija Selak Raspudić, koja je (tada još) kandidata za ministra prozvala „ruskim igračem“.

Premijer Andrej Plenković tu tezu nije nazvao tužnom, nego - smiješnom! „G. Paladina dolazi u Vladu s mjesta glavnog savjetnika većinski državne Hrvatske poštanske banke nakon uspješne sanacije Sberbanka na dobrobit hrvatskih štediša, i građana i tvrtki“.

Žurna reakcija Vlade RH: Hrvatska poštanska banka preuzela Sberbank! Zaštitili smo štediše - naše građane i poduzetnike!

Neka ga majstori(ce) prijave!

Sami je Paladina pozvao zastupnike da ga prijave nadležnim službama ako smatraju da ima išta sporno u njegovoj menadžerskoj i poduzetničkoj karijeri:

- Sve investicije koje sam radio su zakonite i na tržišnoj osnovi i na sve sam platio pripadajući porez. Već gotovo četiri godine nisam direktor Kupari Luxury Hotels, a postupak izlaska iz vlasništva pokrenuo sam još prije više od dvije godine.

Ivan Paladina - ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine!

A A A