Vijesti
30. 4. 2022.

Hrvati u Crnoj Gori dobili ministra!

Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative, izabran je za člana 43. Vlade Crne Gore! „Crna Gora dokazuje da poštuje svoje nacionalne manjine. S ponosom podižemo trobojnicu, kroz vjekove smo ostali ono što i jesmo - Hrvati!“. Među prvima mu je čestitao Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i član Predsjedništva HDZ-a.

„Želim Vam puno uspjeha u mandatu na dobrobit hrvatske zajednice u Crnoj Gori. Siguran sam da ćete i na ovoj odgovornoj dužnosti nastaviti predano raditi na očuvanju nacionalnog identiteta Hrvata te poboljšanju položaja i još snažnijoj afirmaciji naših sunarodnjaka u crnogorskom društvu“ - istaknuo je Zvonko Milas čestitajući Adrijanu Vuksanoviću na izboru za ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore.

Snažna potpora Vlade RH

„Uvjeren sam da će Vaš izbor pridonijeti i jačanju suradnje između Hrvatske i Crne Gore, dviju susjednih država. Naša Vlada RH i Središnji državni ured za Hrvate izvan RH pružat će Vam i dalje snažnu potporu“ - također je naglasio Milas.

Skrbimo o pravima & očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta hrvatske zajednice u Crnoj Gori. To je naša trajna obveza!

Član Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore

Adrijan Vuksanović predsjednik je Hrvatske građanske inicijative i dugogodišnji član Matice hrvatske. Diplomirani inženjer elektrotehnike, član je Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore (od 2013. godine).

U Skupštini Crne Gore bio je predsjednik Odbora za europske integracije i član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Europske unije i Crne Gore te član Administrativnog odbora i Odbora za ustavna pitanja.

Hrvatska ima trajnu obvezu skrbiti o pravima & očuvanju identiteta naših sunarodnjaka u Crnoj Gori!

Crna Gora dokazuje da poštuje svoje nacionalne manjine. S ponosom podižemo trobojnicu, kroz vjekove smo ostali ono što i jesmo - Hrvati! - poručio je novi crnogorski ministar za hdz.hr.

A A A