Vijesti
2. 6. 2022.

Ispravili smo SDP-ovu nepravdu prema Slavoniji!

Dan Osječko-baranjske županije. PVRH Andrej Plenković: Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem dosad je samo u OBŽ-u ugovoreno 7.2 milijardi kuna! Iskoraci se vide, osjeća se veliki zamah. Tako ćemo ovog ljeta dovršiti dionicu Osijek-Beli Manastir na Koridoru 5C, a do kraja mandata izgraditi autocestu koja povezuje hrvatsko-mađarsku granicu s BiH. Župan Ivan Anušić: Milanovićeva je Vlada 2012. stavila Slavoniju u istu NUTS2 regiju kao i Grad Zagreb, zbog čega smo bili zakinuti za goleme EU poticaje! A sada? Sada je OBŽ veliko gradilište!

Iz Osijeka. Čestitavši Dan Osječko-baranjske županije, hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a u svom je obraćanju na svečanoj sjednici Županijske skupštine istaknuo da će Vlada RH, uz učinkovito korištenje EU fondova, nastaviti ulagati u Slavoniju, koja je podnijela veliku žrtvu u obrani Lijepe Naše:

- Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem dosad je samo u OBŽ-u ugovoreno 7.2 milijardi kuna! I upravo ova županija svojim primjerom pokazuje kako se EU sredstvima mogu realizirati kapitalni razvojno-socijalni projekti i stvoriti temelji za održivi rast.

Za razvojno-socijalne projekte u pet slavonskih županija ugovoreno 18.58, a isplaćeno 10.3 milijardi kuna!

Autocesta od Mađarske do BiH

Iskoraci se uistinu vide, osjeća se veliki zamah - dodao je Andrej Plenković:

- Tako ćemo ovog ljeta dovršiti dionicu Osijek-Beli Manastir na Međunarodnom prometnom koridoru 5C, a do kraja ovog mandata u potpunosti izgraditi autocestu koja povezuje hrvatsko-mađarsku granicu granicu s BiH.

Ovaj most povezuje RH i BiH, ali se međusobno povjerenje može graditi samo ako su tri konstitutivna naroda uistinu ravnopravna!

Pred dovršetkom niz kapitalnih projekata

Župan Ivan Anušić naglasio je da je upravo naša, HDZ-ova Vlada ispravila SDP-ovu nepravdu - koji je Slavoniju 2012. bio stavio u istu NUTS2 statističku regiju kao i Grad Zagreb:

- Zbog toga smo bili zakinuti za goleme EU poticaje! A sada? Sada je OBŽ veliko gradilište! Osim Koridora 5C, pred dovršetkom je Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, gradimo Gospodarski centar u Osijeku i novi sajamski prostor, 6 sustava navodnjavanja, uz još 10-ak njih koji su u pripremi... U suradnji s Vladom RH dobit ćemo i novi Klinički bolnički centar Osijek.

Osijek bilježi pozitivne trendove - i gospodarske i demografske! Nastavljamo s ulaganjima u moderni razvoj istoka Hrvatske!

U ovih pet godina promijenjena je percepcija Osječko-baranjske županije, iz neperspektivnog u perspektivni dio Hrvatske, koji je otvoren novim idejama i projektima! - zaključio je Anušić

Milanović - persona non grata

Na proslavu Dana OBŽ-a, naravno, nije pozvan Štetočina s Pantovčaka - kako je to i bio najavio župan Anušić.

NOVOIZGRAĐENA LUKA SLAVONSKI BROD

Nakon Osijeka, predsjednik Plenković obišao je novoizgrađenu luku Slavonski Brod.

Ukupna vrijednost završenog projekta iznosi 280 milijuna kuna, od čega na posljednju fazu vezanu za proširenje kontejnerskog terminala, koja je financirana iz europskih fondova, otpada oko 130 milijuna kuna.

Više na: "Vlada sve više sredstava usmjerava prema rijekama i unutarnjim plovnim putovima"

A A A