Vijesti
13. 6. 2022.

Koji trijumf na izvanrednim gradonačelničkim izborima u Novskoj! Naša Marija Kušmiš osvojila 82.00%!

Protukandidatkinja Valentina Opić (SDP) dobila je 14.26%, dok je nevažećih listića bilo 3.73%. Gradonačelnica Marija Kušmiš: U mandatu mog prethodnika Marina Piletića dovršen je projekt aglomeracije, povukli smo više od 200 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, a uslijed povećanja broja djece izgradili i otvorili još jedan vrtić. Uz podršku Vlade RH i pozitivnu investicijsku klimu otvorili smo i mnoga nova radna mjesta - to je politika kontinuiteta HDZ-a u Novskoj! Predsjednik Andrej Plenković: Radujem se našoj suradnji za boljitak Novske i Sisačko-moslavačke županije!

„Zahvaljujem sugrađankama i sugrađanima koji su meni i mom zamjeniku iz HSS-a Siniši Kesiću dali povjerenje da u iduće tri godine nastavimo raditi u skladu s Programom „Odvažno za Novsku“ te da od našega voljenog grada i svih prigradskih naselja stvorimo još ugodnije mjesto za život! Hvala i svima ostalima koji su danas izišli na izborima - bit ću i njihova gradonačelnica!“ - također je poručila nova gradonačelnica Novske Marija Kušmiš.

Novska - središte gaming industrije & izobrazbe. To je nova, moderna, uspješna priča Sisačko-moslavačke županije!

Novska prvi put u povijesti ima gradonačelnicu!

A rezultat je uistinu impresivan. Na izvanrednim gradonačelničkim izborima ove nedjelje naša Marija osvojila je okruglih 82.00%. Protukandidatkinja Valentina Opić (SDP) dobila je 14.26%, dok je nevažećih listića bilo 3.73%.

Te pobjedničke večeri u Novskoj je bio i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić:

- Od srca čestitam našoj Mariji! U ovih pet godina otkad je HDZ preuzeo odgovornost za Novsku realizirani su mnogobrojni, doista sjajni razvojno-socijalni projekti - što ne bi bilo moguće bez sinergije gradske uprave te županijske i nacionalne razine. I građani su to prepoznali! Itekako prepoznali!

Zaslužila je ovu veliku pobjedu

Naravno, s Marijom je slavio i donedavni gradonačelnik, a novi ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić - koji je i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Novske:

- Marija je jamac daljnjeg gospodarskog razvoja i digitalne transformacije Novske, koja je prerasla u središte inovacija i suvremenih tehnologija. Zaslužila je ovu veliku pobjedu - zbog svega dobrog što je do sada učinila za Novsku, ali i svega što će zasigurno učiniti!

Veća primanja za 300.000 umirovljenika, i to mimo usklađivanja! Od 1. siječnja povećanje najnižih mirovina & novi model obiteljske mirovine

DVOSTRUKE ČESTITKE!

Trijumf na prijevremenim gradonačelničkim izborima nije jedini razlog za čestitke našoj Mariji, dosadašnjoj ravnateljici Parka prirode Lonjsko polje.

U subotu na XIX. Općem saboru HDZ-a, dan uoči izbora u Novskoj, Marija je izabrana za članicu Nacionalnog odbora HDZ-a. Bravo!

Na XIX. Općem saboru HDZ-a izabrano 10 novih članica i članova Predsjedništva. Nastavljamo zajedno - odlučno, odvažno & odgovorno!

ISKRENA SURADNJA S VLADOM RH

Podsjetimo da se PHDZ/PVRH Andrej Plenković prošlog četvrtka, 9. lipnja, u dvorani Centra za mlade u Novskoj susreo se članovima i simpatizerima HDZ-a uoči izvanrednih izbora. Izrazio je punu potporu kandidatkinji Mariji Kušmiš:

- Pozivam sve Novljane da ove nedjelje zaokruže broj 1, iskažu podršku razvojno-socijalnom programu „Odvažno za Novsku“ i prvi put u povijesti izaberu - gradonačelnicu! Marin Piletić bio je sjajan gradonačelnik, a siguran sam da će to biti, u iskrenoj suradnji s Vladom RH, i naša Marija!

Predsjednik Plenković na Twitteru se oglasio i te pobjedničke večeri:

- Čestitam Mariji Kušmiš i Gradskoj organizaciji HDZ-a na uvjerljivoj pobjedi u prvom krugu izbora u Novskoj! Radujem se našoj suradnji za boljitak Novske i Sisačko-moslavačke županije.

A A A