Vijesti
30. 6. 2022.

SAD JE JASNO: Milanović je iskoristio Hrvate u BiH kao alibi za unošenje podjela u NATO, zloupotrijebio njihov položaj za unutarnjopolitičke potrebe i - osramotio Hrvatsku!

(VIDEO) Predsjednik RH sudjelovao je na summitu Sjevernoatlantskog saveza, na kojemu su Finska i Švedska pozvane u članstvo. I dok Vlada RH i HDZ čitavo vrijeme podupiru nastojanja tih dviju država na putu prema NATO-u, Milanović je to učinio tek na summitu u Madridu. A podsjetimo, donedavno je, predstavljajući se velikim zaštitnikom Hrvata u BiH, govorio da je svaki onaj koji glasa za pristupanje Švedske i Finske - izdajnik. Sada je očito da su njegove prijetnje zastupnicima bile za jednokratnu upotrebu, a osim hrvatskom ugledu na međunarodnoj sceni, nanio je golemu štetu i našim sunarodnjacima u BiH, za čija se prava - tobože - zalaže.

Na ovaj salto mortale Štetočine s Pantovčaka, reagirali su i naši dužnosnici: ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i potpredsjednik stranke Branko Bačić te naš saborski zastupnik i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica.

RADMAN: Milanović je „dvorska luda“ koja sramoti Hrvatsku!

Predsjednik Milanović je „dvorska luda“ u svojoj nedosljednosti. Prije samo 2 mjeseca nazivao je izdajnikom svakog onog koji glasa za pristupanje Švedske i Finske u NATO, da bi sada podržao njihovu kandidaturu. Širio je negativne poruke, pokidao sve veze sa saveznicima, sramotio Hrvatsku i štetio njenom ugledu. Drago nam je da je i on sam jučer vidio štetnost svojih izjava i podržao obje zemlje na putu prema Sjevernoatlantskom savezu.

Cijenimo snažnu potporu Finske članstvu RH u eurozoni i Schengenu & poštujemo i podržavamo njenu želju da uđe u NATO

Kakva god kohabitacija bila, uvijek treba naći zajednički jezik kada je u pitanju interes hrvatskih građana i Hrvatske. I tu Vlada apsolutno pruža ruku. Za sve ostalo, treba pitati Milanovića. Upravo je njegovo ponašanje rezultiralo time da je u Madrid otišao - sam.

Treba nam golema metla, bager, za sve smeće koje Milanović baca na ugled Hrvatske & za svu štetu koju nanosi Hrvatima u BiH!

BAČIĆ: Prijetnje zastupnicima bile su za jednokratnu upotrebu!

Sve što je govorio o blokadi Finske i Švedske bilo je za unutarnjopolitičke potrebe. To je sada očito. Htio se predstaviti kao tobožnji zaštitnik interesa Hrvata u BiH, a na prvom je značajnijem pojavljivanju na međunarodnoj sceni - reterirao. Najavio je da će u Madridu staviti veto, što se nije dogodilo. Mi time ne bismo dobili ništa, a izgubili bismo Hrvate u BiH. U konačnici bi tom politikom blokada i Hrvatska imala štetu. Sada je jasno da su Milanovićeve prijetnje zastupnicima bile za jednokratnu upotrebu. On će sam morati obrazložiti svoje postupke i riječi, a Vlada i HDZ nastavit će se snažno i ustrajno zalagati za izmjenu izbornog zakonodavstva u BiH i stvarnu ravnopravnost Hrvata!

Europsko vijeće u svojim Zaključcima prvi put izražava spremnost da dodijeli BiH status EU kandidata & traži hitnu provedbu izborne reforme

KAPULICA: Izdao je Hrvate u BiH i prema vlastitim aršinima!

Milanović na summitu nije bio predsjednik države koji uvažava svoju Vladu, nije bio ni vođa SDP-a koji je već početkom svibnja podržao jučer donesene odluke, a nije bio niti heroj Hrvata u BiH - koje je upotrijebio kao alibi za svoje pokušaje unošenja podjela u NATO savez. Na kraju je ostao samo osebujan, nepredviljiv i nedosljedan čovjek. I tu je ulogu sam izabrao. Svojom potporom Finskoj i Švedskoj, Milanović je - i prema vlastitim aršinima - izdao i prodao Hrvate u BiH!

A A A