Vijesti
21. 7. 2022.

Podržavamo napore za izmjene izbornog zakona u BiH - Time bi zemlja postala funkcionalnija, a narodi ravnopravniji!

„Koliko vidim, visoki predstavnik Schmidt nastoji ispraviti pogrešne odluke njegovih prethodnika od prije 20-ak godina te osigurati pravično i učinkovito formiranje predstavničkih institucija vlasti u BiH. Dosta su indikativne reakcije političkih stranaka. Mislim da je ovo ispravan smjer i vjerujem da će visoki predstavnik napraviti ono što se propustilo u pregovaračkom procesu“ - poručio je PVRH Andrej Plenković.

Predsjednik Vlade i HDZ-a u Solinu je nazočio svečanom otvorenju Doma zdravlja u sklopu kojeg je i prva robotizirana ljekarna u Splitsko-dalmatinskoj županiji:

- Čestitam na brzoj realizaciji 11 milijuna kn vrijednog projekta izgradnje nove zgrade dijela Doma zdravlja i ljekarne. Novi, moderni, robotizirani prostori, kao i nova radna mjesta za 20-ak zdravstvenih djelatnika. Jačamo primarnu zaštitu u Solinu, jednom od gradova u Hrvatskoj koji ima pozitivne demografske trendove. Zajedno nastavljamo ulagati u poboljšanje zdravstvene usluge i niz drugih infrastrukturnih projekata diljem županije!

ZA ravnopravnost naroda u BiH!

Osvrnuo se i na situaciju u Bosni i Hercegovini:

- Podržavamo napore visokog predstavnika Schmidta da se isprave pogreške njegovih prethodnika otprije 20 godina. Ukoliko u tome uspije, BiH će biti funkcionalnija i ravnopravnija, što je osobito važno za Hrvate kao najmalobrojniji konstitutivni narod!

Europsko vijeće u svojim Zaključcima prvi put izražava spremnost da dodijeli BiH status EU kandidata & traži hitnu provedbu izborne reforme

Pomoć Sloveniji u gašenju požara

Dotaknuo se i teme brojnih požara koje su zahvatile Europu i pomoći Sloveniji:

- Velika suša pogodila je Europu i izazvala niz požara. Jutros sam razgovarao sa slovenskim premijerom Golobom i, nakon što smo poslali kanader, danas je u Sloveniju otišao i helikopter. Pomoći ćemo Sloveniji kao što smo do sada pomagali svim susjedima.

Tomislav Gojo - povjerenik HDZ-a Split

Predsjednik Plenković je zajedno s glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem održao i sastanak s članovima HDZ-a Split i HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije:

- Odlučeno je da će povjerenik splitskog HDZ-a biti Tomislav Gojo te da se za kotarske izbore koji su planirani početkom rujna aktivno uključe svi čelnici temeljnih organizacija i da na taj način stranka bude pripravna. Što se tiče Zorana Đogaša, on je profesor, ugledan čovjek i sam će odlučiti hoće li preuzeti mandat u Gradskom vijeću. Ako želi, mislim da bi to bio dobar potez za vid birača koji su mu poklonili povjerenje. Bilo bi mi drago da se angažira.

A A A