Vijesti
22. 7. 2022.

Milanović je štetočina kakvu Hrvatska nije vidjela, a Pelješki most najbolji primjer koristi hrvatskog članstva u EU!

PVRH Andrej Plenković: Milanović? Nema koga nije uvrijedio. Zahvaljujući njegovoj politici više nitko nije voljan pomoći u rješavanju hrvatskog pitanja u BiH. Drsko govori svima „što ih ide“, i to na divljački, prostački način. Srećom, postojimo mi koji vodimo odgovornu i ozbiljnu politiku. Uskoro otvaramo Pelješki most, koji će zauvijek povezati Hrvatsku. Taj projekt dobar je i za one poput Milanovića koji se pitaju „gdje su pare“. Evo, tu su. Bespovratnih 357 milijuna eura nam ne bi dala nijedna druga organizacija osim EU. SDP je na početku petljao da mosta ni ne bude. Toliko su oni „zaslužni“. A mi smo učinili sve što je bilo potrebno - od pravne podloge, političkog lobiranja i obavljanja administrativnog dijela posla pa do postizanja dogovora s vlastima u BiH. Sada konačno povezujemo krajnji jug Hrvatske i dobivamo trajno naslijeđe koje će svi znati cijeniti! 

Štetočina s Pantovčaka

Odgovarajući na pitanja novinara, predsjednik Vlade i HDZ-a kazao je da ne bi bilo ni Schengena, ni eura, ni Pelješkoga mosta da Hrvatska vodi vanjsku politiku onako kako to radi Milanović:

- Ne bismo imali ni kvalitetne odnose sa susjednim zemljama. A da ne govorim o tome što je govorio o visokom predstavniku Schmidtu, SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH i Mađarskoj. On je štetočina kakvu Hrvatska nije vidjela!

Dok naša Vlada odgovorno radi svoj posao u skladu s nacionalnim interesima, štetočina Milanović zloupotrebljava Hrvate u BiH i ruši ugled Hrvatske!

Istaknuo je i da nakon Milanovićevih izjava predstavnici drugih stranih zemalja zovu Vladu i govore: „Hvala Bogu da postojite. Da nema Vas, ne znamo što bismo o Hrvatskoj mislili“.

„Zasluge“ SDP-a

Upitan je da komentira izjavu predsjednika RH o tome da je „SDP 90 posto zaslužan za projekt Pelješkog mosta“. Podsjetio je na to da SDP na početku nije ni htio graditi most te ironično nastavio:

- On možda misli da je SDP zaslužan za članstvo u EU, uvođenje eura, za realizaciju i ovog projekta na Hvaru, ma za sve. Živio SDP!

Izgradili smo Pelješki most & iz europskog proračuna povukli 44 mlrd kuna više nego što smo uplatili! Misli li još itko da nam šteti EU članstvo?

Prvi korak prema ustavnoj reformi u BiH

Osvrnuo se i na situaciju u Bosni i Hercegovini:

- Koliko vidim, cilj visokog predstavnika Schmidta u ovoj fazi je donekle ispraviti pogreške kako bi Hrvati nakon izbora bili u poziciji sudjelovati u predstavničkim i izvršnim tijelima vlasti, na način da budu zastupljeni od legitimnih predstavnika političkih stranka Hrvata u BiH. To je prvi korak prema cjelovitoj ustavnoj reformi.

Podržavamo napore za izmjene izbornog zakona u BiH - Time bi zemlja postala funkcionalnija, a narodi ravnopravniji!

Hrvatska u dobrom društvu

Kratko je komentirao i činjenicu da je Rusija stavila Hrvatsku na listu neprijateljskih zemalja:

- U dobrom smo društvu.

A A A