Vijesti
26. 7. 2022.

CROBAROMETAR: HDZ uvjerljivo jači od SDP-a i „NE Možemo“ - skupa!

Prema istraživanju Nove TV, naša stranka i u srpnju - s potporom od 29.1% - stabilno drži premoćnu prednost ispred ostalih političkih opcija u Hrvatskoj! Više smo nego duplo jači od SDP-a, a gotovo 20 postotnih bodova ispred platforme „NE Možemo“!

Kontinuitet nadmoćne prednosti

HDZ je i dalje u premoćnom, suverenom vodstvu.

I u 6. godini mandata, i u 4. desetljeću postojanja, i dalje smo najsnažnija i najveća politička snaga u zemlji - čime se malo koja stranka u Europi može pohvaliti!

Potonuli SDP

Posrnula partija Peđe Grbina i Mirele Ahmetović bilježi rejting od 13.9%. To je više od 15 postotnih bodova iza HDZ-a!

Tko o čemu, Grbinova komesarka o nacionalnim interesima & strateškim projektima. A „kopala“ je da zaustavi LNG terminal!

Pad potpore Milanovićevim mališanima

MOST se nalazi na 4. mjestu i u odnosu na lipanj bilježi veliki pad od gotovo 1%.

AKTUALAC (2): Štetu koju je Hrvatima u BiH nanio MOST-ov sponzor Milanović neće isprati ni mostarske kiše ni slapovi Niagare!

Domovinski prag

Domovinski pokret i dalje se „mota“ oko izbornog praga (5.1%).

Ostali

Slijede HSU (2.1%), HSS (1.9%), IDS (1.8%), Centar (1.6%), Fokus (1.5%), HDS (1.2%) i Hrvatski suverenisti (1.1%).

Glasni bez glasova

Ostale stranke su ispod 1%, a zajedno imaju potporu 5.8% birača. U tom „odabranom“ društvu i dalje se nalazi GLAS Anke Mrak Taritaš.

Neodlučni

Ovog mjeseca neodlučnih je 16.8%

Napomenimo još da je stranka „Socijaldemokrati“ osnovana za vrijeme provođenja istraživanja, stoga nije zabilježen njihov rejting.

Napomena:

Istraživanje je provedeno od 1. do 20. u mjesecu metodom osobnog intervjua na uzorku 984 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3.3%, a za rejtinge stranaka +/- 3.6%.

A A A