Vijesti
22. 8. 2022.

Hrvatska, kao žrtva velikosrpske agresije, vodila je pravedni, obrambeni & oslobodilački rat! I dalje ćemo nepokolebljivo štititi tu povijesnu istinu!

PPVRH Tomo Medved: Srbija podizanjem optužnica bez ikakvih dokaza iznova nastoji promijeniti karakter Domovinskog rata, ali joj to neće proći! Zaštitit ćemo hrvatske branitelje, generale i pilote pobjedničkog HV-a, a Haški sud već je nedvojbeno utvrdio da je Oluja bila legitimna operacija kojom je RH oslobodila svoj okupirani teritorij! Srbija to pokušava jer se nema snage suočiti sa svojom prošlošću, s činjenicom da je izvršila agresiju na Hrvatsku, potom na BiH i na Kosovo. Osim toga, Beograd želi skrenuti pozornost s vlastitih problema, pogotovo s Kosova kao suverene države.

Komentirajući optužnice srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv četvorice hrvatskih vojnih pilota,  potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved naglasio je da te teze, kojima se nastoji promijeniti karakter Vojno-redarstvene operacije Oluja, neće proći:

- Međunarodni sud u Haagu donio je jasan pravorijek o Oluji, a to je da je bila legitimna operacija kojom je Hrvatska oslobodila svoj prostor, koji su okupirale postrojbe 'JNA' uz pomoć pobunjenih Srba.  Povijesne su činjenice nedvojbene: vodili smo pravedni, obrambeni i oslobodilački Domovinski rat, na kojem se i temelji suvremena i samostalna Hrvatska.

Vučić ništa nije naučio iz povijesti - Hrvatska će znati zaštititi svoje pilote!

Politički motivirane optužnice

Napomenuo je da su u stalnom kontaktu s optuženim pilotima i najavio da će ovog tjedna s njima održati sastanak kako bi još jednom analizirali optužnice, o kojima se saznalo isključivo iz srbijanskih medija, a koje je ocijenio politički motiviranima:

- Srbija to pokušava jer nema snage suočiti se sa svojom prošlošću, s povijesnom istinom da je izvršila agresiju na Hrvatsku, nakon toga na BiH, a potom i na Kosovo. Osim toga, službeni Beograd želi skrenuti pozornost s vlastitih problema, pogotovo onih vezanih uz Kosovo kao suverene države.

Odbacivanje srbijanskih 'optužnica', zaštita standarda građana, povećanje mirovina & saniranje šteta od tuče!

Branimo istinu o Domovinskom ratu

Medved je dodao da je, opet kroz režimske Vučićeve tabloide, upoznat i s najavom kaznenih prijava protiv admirala Davora Domazeta Loše, brigadira Ilije Maričića, pomoćnika načelnika Glavnog stožera za upotrebu Ratnog zrakoplovstva, te generala Pavla Miljavca:

- Zaštitit ćemo sve hrvatske generale, branitelje, časnike, pilote... Zaštitit ćemo ih čvrsto, onako kako su branitelji obranili i oslobodili Hrvatsku!

Ne damo na svoje pilote i Oluju - Od Srbije očekujemo da poštuje međunarodne standarde!

Vlada na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem i dalje će nepokolebljivo štititi povijesnu istinu te dostojanstvo Domovinskog rata i svih branitelja! - na kraju je podcrtao general Tomo Medved.

A A A