Vijesti
24. 8. 2022.

Europska komisija odobrila Sporazum o partnerstvu s Hrvatskom - Dobivamo 9 milijardi eura za daljnje hvatanje koraka s razvijenijim članicama EU-a!

Odlična vijest iz Bruxellesa! PVRH Andrej Plenković: Hrvatska će s tim golemim sredstvima za koja smo se izborili znatno povećati svoja ulaganja u zapošljavanje i poboljšanje vještina radnika, u smanjenje regionalnih gospodarskih razlika, zelenu i digitalnu tranziciju, konkurentnost nacionalne ekonomije & njeno preusmjeravanje na izvoz, u socijalne usluge, zdravstvenu skrb i obrazovanje u ruralnim sredinama… Za ravnomjerni razvoj Lijepe Naše, daljnji gospodarski rast i viši standard hrvatskih građana!

Uistinu, sjajna vijest! Europska komisija odobrila je Sporazum o partnerstvu s Republikom Hrvatskom, strateški dokument kojim će Lijepa Naša do 2027. na raspolaganju imati 9 milijardi eura u okviru kohezijske politike Europske unije, odnosno za nastavak razvojnog sustizanja starijih, većih i bogatijih članica EU-a!

Najveća zaposlenost od 2008. & najmanja nezaposlenost od samostalnosti!

PLENKOVIĆ: Još jedna poluga razvoja za koju smo se izborili!

Predsjednik naše Vlade i naše stranke Andrej Plenković istaknuo je da ćemo i dalje učinkovito koristiti europska sredstva za ravnomjerni razvoj svi krajeva RH, daljnji gospodarski razvoj i podizanje standarda hrvatskih građana:

- Hrvatska će s tim golemim sredstvima za koja smo se izborili znatno povećati ulaganja u zapošljavanje i poboljšanje vještina radnika u novim globalnim okolnostima, u smanjenje regionalnih gospodarskih razlika, pametne otoke i održivo ribarstvo, zelenu i digitalnu tranziciju, inovativnost i konkurentnost nacionalne ekonomije te njeno preusmjeravanje na izvoz, u socijalne usluge, zdravstvenu skrb i obrazovanje u ruralnim sredinama, prometnu infrastrukturu…

A to u okolnostima ove svjetske krize, koja je pogodila i našu zemlju, dobiva još više na važnosti! - zaključio je Plenković.

Proširenje LNG terminala i novi plinovod, ukidanje PDV-a na solarnu energiju, novi paket mjera za zaštitu standarda & sjajna turistička sezona!

EUROPSKA KOMISIJA: Hrvatska će uz pomoć ovih sredstava nastaviti rasti & razvijati se!

Objavljujući vijest o prihvaćanju Sporazuma o partnerstvu, iz Europske su komisije napomenuli da su “od pristupanja Hrvatske EU-u kohezijska ulaganja u njezin uravnoteženi razvoj iznosila 4% nacionalnog BDP-a“:

- Ta su ulaganja povećala njezinu konkurentnost, pomogla u otvaranju novih radnih mjesta te promicanju zelenijeg i digitalnijeg gospodarstva. Dodatna Europska sredstva osigurat će da Hrvatska nastavi ekonomski napredovati i hvatati korak s razvijenijim članicama EU-a.

Odobrena nam je prva rata iz Programa „EU sljedeće generacije“ - 5.27 milijardi kuna!

A A A