Vijesti
2. 9. 2022.

Iz Virovitice: Kao i u svakoj dosadašnjoj krizi, zaštitit ćemo egzistenciju hrvatskih obitelji i stati uz naše gospodarstvo!

PVRH Andrej Plenković na 25. Međunarodnom sajmu VIROEXPO te svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Virovitičko-podravske županije: Cjeloviti paket zaštitnih mjera predstavit ćemo idućeg tjedna. Vjerujem da će ga svi pozdraviti, i radnici i poduzetnici. Mjerama su obuhvaćene i škole i dječji vrtići i sve obrazovne ustanove i domovi... našli smo model kako će moći plaćati račune za grijanje i struju. Nitko neće ostati bez struje i plina, Vladin paket mjera cjelovit i sveobuhvatan. Hrvatska u 2. kvartalu 2022. ima rast BDP-a od 7.7% - što je 2. najbrži rast u cijeloj Europskoj uniji. To postignuće je plod otpornosti našeg gospodarstva i agilnosti naših poduzetnika, ali i Vladinih zaštitnih mjera!

„Neki 'zaboravljaju' da je u COVID krizi država isplatila više od 100 milijuna kuna za plaće u privatnom sektoru samo na području ove županije, čime je 8.000 radnika zadržalo svoj posao, a 1.200 poduzeća preživjelo! Pomoći ćemo našim građanima i u ovoj globalnoj energetskoj krizi koju je prouzročila ruska agresija na Ukrajinu“ – također je poručio predsjednik Vlade RH i HDZ-a u Virovitici.

Ravnomjerni razvoj svih krajeva Lijepe Naše

Otvarajući - punim nazivom - 25. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, Andrej Plenković je iskazao zadovoljstvo jer se ova poznata manifestacija ponovno održava nakon dvogodišnje pandemijske stanke, i to s rekordnim brojem izlagača i najvećim vanjskim izložbenim prostorom u povijesti:

- Svim izlagačima, njima više od 460, želim uspješan Viroexpo! Vlada RH i dalje će nacionalnim ulaganjima te povlačenjem EU sredstava poticati ravnomjerni razvoj svih krajeva Hrvatske. Stojimo uz Slavoniju i Podravinu, nastavit ćemo joj pomagati u gospodarskom, socijalnom i prometnom smislu. U mandatu naše Vlade dogovoreno je 2.5 milijarde kuna europskih sredstava za razvoj VPŽ-a.

10% više djece u vrtićima u VPŽ-u

U govoru na svečanoj sjednici Županijske skupštine izdvojio je niz primjera kvalitetne suradnje Vlade i županije te ulaganja u VPŽ-u, od izgradnje Centra za pametnu poljoprivredu, vrijednog 25 milijuna kuna, preko sušionice povrća do 11 novih dječjih vrtića, u vrijednosti 60 milijuna kuna:

- Raduje podatak da u vrtićima u VPŽ-u imamo 10% više djece nego prošle godine. Želio bih pohvaliti i ulaganja u kulturnu baštinu i turizam - s ciljem da ova županija postane još privlačnija destinacija. Investiramo i 50 milijuna kuna za razvoj širokopojasnog interneta u brojnim općinama na ovom području jer u 21. stoljeću mogućnosti moraju biti jednako dostupne svima.

Slavonija je stavljena u fokus, više nije zadnja rupa na svirali kao u SDP-ovu mandatu!

Snažna podrška Slavoniji i Podravini

Premijer Plenković je naglasio da Vlada želi i bolje prometno integriranje Virovitičko-podravske županije, izdojivši primjer brze ceste Farkaševac-Bjelovar, koja je u izgradnji:

- Kada u potpunosti brzim cestama kompletiramo povezivanje Koprivnice, Bjelovara, Požege i Virovitice, onda ćemo moći reći da smo napravili onaj ključni iskorak za modernu i učinkovitu prometnu i razvojnu infrastrukturu Podravine i Slavonije.

Više od 20 milijardi kuna za razvojne projekte u 5 slavonskih županija!

Vlada vas snažno podupire, to smo dokazali i Projektom Slavonija, Baranja i Srijem, i svim ulaganjima, koja su učinila život na ovom području Hrvatske kvalitetnijim. To ćemo činiti i dalje! - zaključio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

A A A