Vijesti
5. 9. 2022.

Svim učenicima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu, puno marljivosti, odlučnosti i kreativnosti!

Školska nastava započela je bez epidemioloških mjera. Bez maski, kontrola, mjerenja temperatura, razmaka... Andrej Plenković: „Dragi učenici, uz svoje roditelje, odgojitelje, učitelje i nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje, stjecat ćete nova znanja i vještine. Sustavno unaprjeđivanje odgojno-obrazovnog rada ostaje temeljni cilj Vlade RH“. Ministar Radovan Fuchs: „Mogu najaviti da će kao dio cjelovitog paketa zaštitnih mjera - koji će Vlada prezentirati u četvrtak - škole plaćati struju i grijanje kao i kućanstva. Osim toga, subvencije za prijevoz učenika povećane su za 20%“.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Hrvatska je dvije pandemijske godine završila kao država s najmanje tjedana online nastave.

U skladu s tim, školska nastava danas je, u ponedjeljak 5. rujna, započela bez posebnih protuepidemijskih mjera. Bez ikakvih maski, kontrola, mjerenja temperatura, razmaka... Vjerujemo da će tako i ostati!

PLENKOVIĆ: Stjecat ćete nova znanja i vještine

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković svim je učenicima poželio sretnu i uspješnu novu školsku godinu:

„U novoj pedagoškoj i školskoj godini djeci i učenicima želim puno marljivosti, odlučnosti i kreativnosti! Uz svoje roditelje, odgojitelje, učitelje i nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje, stjecat ćete nova znanja i vještine. Sustavno i kvalitativno unaprjeđivanje odgojno-obrazovnog rada ostaje temeljni cilj Vlade RH. U tom duhu svima želim uspješnu i plodonosnu novu pedagošku i školsku godinu!“.

FUCHS: Našli smo način da škole mogu plaćati račune

Čestitajući početak školske godine, ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs pozvao je vozače na poseban - oprez!

Što se tiče rasta cijena energenata, najavio da će kao dio cjelovitog paketa zaštitnih mjera - koji će naša Vlada prezentirati ovog četvrtka - škole plaćati struju i grijanje kao i kućanstva:

- Nitko ne treba strahovati da će djeci biti hladno, da škole neće moći plaćati račune. Osim toga, subvencije za prijevoz učenika povećane su za 20%. Naravno, to je samo mali dio mjera pomoći koje ćemo predstaviti ovog tjedna.

Iz Virovitice: Kao i u svakoj dosadašnjoj krizi, zaštitit ćemo egzistenciju hrvatskih obitelji i stati uz naše gospodarstvo!

Još jednom svim školarcima, osobito našim prvašićima, od srca čestitamo prvi dan nastave!

 

A A A