Vijesti
5. 9. 2022.

BRAVO! Mjesni izbori u Splitu: Pobjeda HDZ-a, posrnuće Centra, potop MOST-a!

Splićani su trenutačnom gradonačelniku, puno prije nego što se nadao, jasno poručili - Ili Split ili Puljak! HDZ je na izborima za vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora dobio 108 vijećnika ili 45% svih mandata. Prema (još uvijek) neslužbenim rezultatima, Centar se morao zadovoljiti s 31 vijećničkim mjestom, a MOST s - 5. HDZ je odnio apsolutnu pobjedu u 11 kotareva i mjesnih odbora te u njima može samostalno, bez koalicijskih partnera, formirati vlast. Puljak se može „pohvaliti“ da je slavio u - dva.

Čestitamo svim našim kandidatkinjama i kandidatima na odličnom rezultatu!

Pobjeda, pobjeda!

HDZ je ostvario uvjerljivo najbolji rezultat od svih stranaka i nezavisnih lista u Gradu Splitu. Sami već imamo većinu u 11 gradskih kotareva i mjesnih odbora (Sitno Gornje, Sitno Donje, Srinjine, Kamen, Stobreč, Pujanke, Mejaši, Visoka, Plokite, Kocunar i Brda).

No kako najavljuju iz Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a, očekujemo da ćemo u suradnji s koalicijskim partnerima preuzeti odgovornost i za još nekoliko kvartova.

Nezavisne liste imaju većinu u šest vijeća, regresivna ljevica (čitaj: SDP/Možemo/Nova ljevica) i Centar u po dva, DP/HSP/HDS u jednom, a MOST u - 0. Nula.

HDZ-u gotovo polovica svih mandata

Prema još uvijek neslužbenim rezultatima (tako da su moguće neznatne promjene), naša je stranka ukupno dobila 108 vijećnika ili 45% svih mandata.

Nezavisnima je pripalo 42 vijećnička mjesta; a SDP-ova koalicija morala se zadovoljiti s njih 34; Centar s 31; DP/HSP/HDS sa 16; MOST s 5; Pametno za Split i Dalmaciju s - 2.

Puljak - gigant teških riječi, a liliputanac djela

Splićanke i Splićani u sve većem broju shvaćaju da Puljkove PR doskočice i pokušaji svaljivanja vlastitih neuspjeha na druge neće otvoriti nijedno radno mjesto, da neće prometno rasteretiti nijedno naselje niti osigurati ijedno mjesto više u dječjim vrtićima.

Upravo kako je nedavno i predvidio predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader - Puljka će građani kad-tad zapitati: Što si stvarno napravio? Osim što si povećavao cijenu vrtića i komunalnih usluga i pljuvao po svima drugima, a licemjerno se kitio tuđim projektima.

Puljka će građani kad-tad zapitati: Što si stvarno napravio?

Ili Split ili Puljak!

Stara poslovica nas uči: prvo počisti ispred svojih vrata, pa tek onda ispred tuđih.

Sugrađani su Puljku, puno prije nego što se nadao, jasno poručili - Ili Split ili Puljak!

(PHOTO: Članovi Povjerenstva splitskog HDZ-a nakon predaje listi za mjesne izbore)

A A A