Vijesti
29. 11. 2022.

Oporba stalno vapi za odlučivanjem umjesto Vlade, a sada se najradije ne bi miješala. Htjela bi izbjeći izjašnjavanje je li za Ukrajinu ili za Putina!

Ako je suverenoj i prijateljskoj zemlji okupiran teritorij, ako je ona žrtva svirepe invazije, onda je prirodno da želimo pomoći - osobito zbog iskustva velikosrpske agresije. Svi koji su prije mjesec dana radili selfije sa Stefanchukom sad imaju priliku to pretočiti u konkretnu potporu. Smiješne su i jadne izlike o 'protuustavnosti' ili 'dovlačenja rata u Hrvatsku'. I dosad smo vojno pomagali Ukrajinu, i to izdašno, a nitko se protiv toga nije bunio - kao što se nisu bunili ni kada je prema istoj proceduri HV sudjelovao u nizu sličnih misija. U krajnjem slučaju, nije naš problem kako će oporbeni zastupnici glasovati. To je njihova odgovornost.

Predsjednik naše Vlade i naše stranke Andrej Plenković u više je izjava komentirao licemjerne pokušaje dijela oporbenih zastupnika da, služeći kao Milanovićeve korisne budale, prijedlog o sudjelovanju Hrvatske vojske u EU misiji vojne potpore Ukrajini proglase „protuustavnim“.

Izmotavajući se, dio oporbe stoji na strani Kremlja! Zašto su MOST & SDP bili protiv LNG terminala?

Donosimo, objedinjeno, Plenkovićeve ključne poruke:

Odluka moralna i ispravna, a i u interesu Hrvatske

Prijedlog o sudjelovanju Hrvatske u EU misiji potpore Ukrajini (EUMAM) uputili smo u Hrvatski sabor, u skladu s Ustavom RH i zakonom, nakon što je PRH Zoran Milanović odbio dati suglasnost.

Neka Hrvati vide tko je tko! Vlada predložila da HV sudjeluje u EU misiji za potporu Ukrajini - na zastupnicima je odluka

Nadam se da će zastupnici učiniti ono jedino ispravno - glasovati da pomognemo Ukrajini. Ako je suverenoj i prijateljskoj zemlji okupiran teritorij, ako je ona žrtva svirepe ruske invazije uslijed koje se svi suočavamo s krizama, onda je normalno i prirodno da želimo pomoći - osobito zbog iskustva velikosrpske agresije. Takva je odluka moralna, ispravna i sukladna međunarodnom pravu, a i u interesu Hrvatske.

Sa selfija i aplauza na djela!

Svi oni koji su prije mjesec dana razdragano radili selfije s predsjednikom Vrhovne rade Ruslanom Stefanchukom na Markovu trgu i gromoglasno mu aplaudirali sada imaju priliku to pretočiti u konkretnu potporu.

Ukrajincima i Hrvatima jednako bolno zvone zvona Vukovara i Mariupolja, Buče i Škabrnje!

Petljanja & izmotavanja

Smiješne su i jadne tvrdnje da se pridruživanjem EUMAM-u „dovlači rat u Hrvatsku“. Riječ je o izlikama, o izbjegavanju izjašnjavanja jesi li za Ukrajinu ili za Putina! Hrvatska je i dosad vojno pomagala Ukrajinu, i to izdašno, a nitko protiv toga nije se oglašavao.

Smiješne su i lažne teze o „protuustavnosti“. Oporba u gotovo svim pitanjima vapi za odlučivanjem umjesto Vlade RH - prisjetimo se samo zaštitnih mjera tijekom COVID pandemije - a u ovom se slučaju najradije ne bi miješala.

Hrvatska vojska već je sudjelovala u nizu sličnih misija, i nitko nije imao ništa protiv, niti se bunio protiv iste, ustaljene procedure - koja je i sada provedena. A oblike sudjelovanja HV-a u EUMAM-u predložio je Glavni stožer Oružanih snaga RH.

Neka svi vide tko je tko!

U krajnjem slučaju, nije naš problem kako će oporbeni zastupnici glasovati. To je njihov problem, njihova odgovornost. Neka svi vide tko je tko! Kako god okrenemo, za nas je to win-win. A za oporbu? Ovisi o tome što će napraviti, na njima je da promisle.

I dalje ne nalazim nikakvu političku logiku onih koji su protiv.

A A A