Vijesti
1. 12. 2022.

Svjedočimo epskom posrnuću oporbe! Jedni iznose proruske stavove, drugi se boje Milanovića & mimo svojih uvjerenja staju na njegovu stranu

Jandroković: „Strah je očit u SDP-u i Socijaldemokratima. Milanović je u startu naglasio da se protivi potpori Ukrajini, a 'neustavnost' koristi kao falš argument kako bi prikrio prave razloge. Amaterska oporba kukavički se skriva iza njegovih lažnih teza“. Bačić: „Gdje je oporbi nestala empatija prema prijateljskom ukrajinskom narodu? Neki od njih nisu ništa više nego glasnogovornici Pantovčaka“. Katičić: „Jučer je ta ista skupina bila protiv LNG terminala, a danas je protiv EU misije“. Dodajmo da su se Arsen Bauk i Franko Vidović propisno osramotili prilježno izvršavajući zadatke po Milanovićevu nalogu. No doživjeli su debakl, nisu uspjeli spriječiti da se rasprava o pomoći Ukrajini uvrsti u saborski dnevni red.

Uporno samosramoćenje Milanovićevih mališana iz parlamentarne oporbe (ne samo onih MOST-ovih) komentirali su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HRT-ova emisija "S Markova trga"), predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić (saborska rasprava) te glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić (društvene mreže).

JANDROKOVIĆ: Oporba se, nažalost, diletantski uhvatila za Milanovićev mamac

Svjedočimo epskom posrnuću oporbe! Jedni iznose proruske stavove, drugi se boje Milanovića i mimo svojih uvjerenja staju na njegovu stranu. Strah je evidentan kod zastupnika Socijaldemokrata i SDP-a.

Milanović je u startu bio naglasio da se protivi potpori Ukrajini, a u međuvremenu je iskoristio „kršenje Ustava“ kao falš argument kako bi prikrio, zamaglio prave razloge. Oporba se, nažalost, amaterski uhvatila za mamac.

Raspudićevi „dezerteri“

Nemoćna da sama artikulira svoj stav, oporba se skriva iza Milanovićevih lažnih teza te izbjegava preuzeti odgovornost i postupiti državnički. Primjerice, MOST je pobjegao, nije ni bio u sabornici. Za mene je to diletantizam. A izbor je jednostavan - hoćemo li pomoći Ukrajini ili ćemo biti na strani ruskog agresora.

Oporba neće uspjeti prikriti činjenicu da se Milanović protivi našoj potpori Ukrajini. To nije „pravno pitanje“, nego njegov politički stav!

Kremljenko laže - crno na bijelo

Glasovanje očekujemo 15. prosinca, nadam se će neki zastupnici do tada promijeniti „mišljenje“, pogotovo što im je ministar obrane Mario Banožić dostavio preslike svih odluka Hrvatskog sabora o sudjelovanju HV-a u sličnim misijama. Procedura je uvijek bila ista, MORH je tražio prethodnu suglasnost predsjednika RH.

Dosad je 17 država EU-a najavilo sudjelovanje u EUMAM-u, i Hrvatska u tome - kako podmeću s kvazidesnice - nije nikakav „predvodnik“ niti si time „crta metu na čelu”.

BAČIĆ: Oporba u procijepu između kukavštine, licemjerja i Pantovčaka

Pred svakim je zastupnikom još dosta dana do odluke hoće li ili neće pomoći Ukrajini, hoće li biti na pravoj ili krivoj strani povijesti. Morate biti svjesni svoje odgovornosti!

Pojedinci iz oporbe, koji nisu ništa više nego glasnogovornici Pantovčaka, kukavički se skrivaju iza tobožnje „neustavnosti“ prijedloga o sudjelovanju u EU misiji. Gdje vam je nestala empatija? Gdje je nestala solidarnost prema prijateljskom ukrajinskom narodu, žrtvi svirepe ruske agresije, koju smo ovdje iskazali kad nas je posjetio predsjednik Vrhovne rade Ruslan Stefanchuk?!

Oporba stalno vapi za odlučivanjem umjesto Vlade, a sada se najradije ne bi miješala. Htjela bi izbjeći izjašnjavanje je li za Ukrajinu ili za Putina!

Nemojte biti licemjeri - pozitivnom odlukom o EUMAM-u još jednom ćemo poručiti da je Hrvatska na pravoj strani povijesti, morala i pravde!

KATIČIĆ: Uvijek ista ekipa!

„Svjedočimo raskoši oporbenog licemjerja. Jučer su bili protiv LNG terminala na Krku, a danas je ta ista skupina protiv sudjelovanja Hrvatske u zajedničkoj EU misiji potpore Ukrajini“ - poručio je glavni tajnik HDZ-a i saborski zastupnik Krunoslav Katičić. Kratko & jasno.

Izmotavajući se, dio oporbe stoji na strani Kremlja! Zašto su MOST & SDP bili protiv LNG terminala?

DEBAKL MILANOVIĆEVIH POTRKALA!

Arsen Bauk i Franko Vidović propisno su osramotili i sebe i svoje stranke prilježno izvršavajući zadatke po Milanovićevu nalogu. Nije bilo dovoljno to što su, na pritisak gumba s Pantovčaka, morali prvi podržati lažnu tezu da je sudjelovanje Hrvatske u EUMAM-u 'protuustavno', nego su i službeno tražili da se rasprava o tome NE uvrsti u saborski dnevni red.

Izlike im nisu upalile

Milanovićevi trabanti na Markovu trgu na sve moguće načine pokušavaju izbjeći izjašnjavanje o tome jesu li za Ukrajinu ili za Putina. Traže izlike, smišljaju trikove kako bi se spriječilo glasovanje o podršci Ukrajini.

Bauk i Vidović, međutim, doživjeli su debakl: samo 46 zastupnika podržalo je njihov 'prijedlog'! U prijevodu, više od trećine oporbe odbilo je glumiti u toj farsi! S druge strane, parlamentarna većina ponovno je iskazala ozbiljnost i odgovornost - sa 77 glasova odbila je njihov pisani prigovor.

Hvala Bauku, hvala Grbinu!

Uz Bauka koji se ovako blamira i otprije posrnulog Grbina, i ne začuđuje da se SDP-u u godinu dana prepolovio rejting!

U mjesec dana skočio nam je rejting za 1.5%! HDZ jači nego SDP, NE Možemo & MOST skupa!

A A A