Vijesti
19. 12. 2022.

Dočekali smo Vatrene! Hvala vam, ponosni smo i presretni zbog veličanstvenog uspjeha!

(PHOTO) Andrej Plenković: „Oduševljeni smo! Fascinantno! Još jednom su Vatreni proslavili Hrvatsku. To mogu samo najbolji i najjači. To mogu samo istinski pobjednici! Sjajan rezultat! U svijetu nas doživljavaju, s pravom, kao nogometnog giganta“. Uoči utakmice za 3. mjesto na Svjetskome nogometnom prvenstvu, predsjednik Vlade RH i HDZ-a najavio je u intervjuu za Večernji list izgradnju novog stadiona na Maksimiru i obnovu Poljuda.

Nacija je dočekala svoje heroje! S ponosom, oduševljenjem i golemim srcem! Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu bio je prepun već tri sata prije dolaska hrvatske reprezentacije.

Još jednom - bravo, Vatreni, kapa do poda! Uvijek vjerni - uvijek za Hrvatsku!

U 4 godine 2 medalje na 2 svjetska prvenstva

Na dočeku Vatrenih na Jelaćić-placu bio je i predsjednik naše stranke i naše Vlade:

- Oduševljeni smo, imamo generaciju koja je u četiri godine, na dva svjetska prvenstva, osvojila dvije medalje!

„Fascinantan uspjeh! Sjajan rezultat!“ - dodao je Andrej Plenković:

- U svijetu nas doživljavaju, s pravom, kao nogometnog giganta! Od srca još jednom čestitam svim igračima, kapetanu Luki Modriću, izborniku Zlatku Daliću i cijelom stručnom stožeru!

Plenković: Bravo, Vatreni! Alicante će mi ostati u srcu!

https://www.hdz.hr/article/3597/plenkovic-bravo-vatreni-alicante-ce-mi-ostati-u-srcu

Vatreni dišu kao jedan

Zaključio je da „Vatreni dišu kao jedan, Vatreni su obitelj, što se najbolje vidjelo u subotu u borbi za treće mjesto protiv Maroka“:

- Vratiti se nakon poraza u polufinalu u tako briljantnoj utakmici, to mogu samo najbolji i najjači. To mogu samo istinski pobjednici! Presretan sam jer pripadam naraštaju koji je imao čast pratiti veličanstvene uspjehe Vatrenih i u Francuskoj i u Rusiji i u Katru!

MORAMO SAGRADITI MAKSIMIR & OBNOVITI POLJUD!

Uoči utakmice protiv Maroka za 3. mjesto na Svjetskome nogometnom prvenstvu, predsjednik Andrej Plenković dao je sportski, monotematski intervju za Večernji list:

- Zakonom o sportu stvorili smo pravnu osnovu za ulaganja u nogometnu infrastrukturu, za što smo već isplanirali sredstva u proračunu. O Maksimiru, simbolu nogometa u glavnom gradu Hrvatske, već smo razgovarali s Hrvatskim nogometnim savezom, Gradom Zagrebom, Dinamom, sa Zvonimirom Bobanom kao predstavnikom UEFA-e...

Sa stadiona „Al Janoub“ u Dohi: Vatreni su donijeli veliko veselje cijelom narodu!

 „Vodimo računa, naravno, i o Hajduku i Poljudu, jednom od najljepših stadiona u Europi. Treba ga očuvati i obnoviti. Namjeravamo izgraditi ili renovirati niz stadiona diljem Lijepe Naše“ - također je naglasio hrvatski premijer.

A A A