Vijesti
18. 12. 2022.

Tradicionalni u vrijednostima & moderni u vođenju stranke, to je recept da se HDZ vrati na čelo Grada Splita

Čestitamo Tomislavu Šuti - novom predsjedniku splitskog HDZ-a! Zahvalivši članovima na povjerenju, sam je jasno najavio što slijedi: naša stranka opet će preuzeti odgovornost za upravljanje Splitom! „Želimo nacionalne političke uspjehe preslikati na gradsku razinu, uz podršku Vlade premijera Plenkovića. Promjene u HDZ-u upravo su se dogodile, sada je vrijeme za promjene u našem uspavanom gradu, a osvježeni i kompaktni HDZ jedina je ozbiljna opcija koja ga može probuditi“. Još prije su za potpredsjednike HDZ-a Splita izabrani Ivica Budimir, Krešimir Čaljkušić i Zrinka Mužinić Bikić - svi redom iz Šutina tima.

Tomislav Šuta, direktor gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija, novi je predsjednik - punim nazivom - Gradske organizacije HDZ-a Grada Splita. Mandat je osvojio u drugom krugu unutarstranačkih izbora s 953 glasa, dok je njegov protukandidat Andrija Čaljkušić dobio 700.

Duboka ukorijenjenost u tradiciju i identitet …

Na​kon pobjede Šuta je zahvalio svim članovima koji su iskoristili svoje biračko pravo i „rekli kojim smjerom trebamo krenuti“:

- Posebno zahvaljujem svima koji su prepoznali moj tim i mene kao čelne ljude nove priče koju gradimo. Vaše povjerenje nas obvezuje, a svojim radom pokazat ćemo da iskazanu podršku znamo cijeniti. Ova ekipa zna gdje želi pozicionirati stranku u skladu s našim vrijednostima i identitetom, duboko ukorijenjeni u izvore s kojih je HDZ potekao. Ali, nikada i nipošto uskogrudno i isključivo.

… ali istodobno i otvorenost i uključivost

Rezultate ćemo moći polučiti - nastavio je Šuta - samo otvorenošću i uključivošću prema svakom članu kako bismo savladali sve izazove koji će se naći pred nama:

- Tradicionalni u vrijednostima i moderni u vođenju stranke, to je recept kako HDZ vratiti na čelo Grada Splita. Na taj način želimo nacionalne političke uspjehe preslikati na lokalnu razinu, uz podršku Vlade premijera Plenkovića.

Puljka će građani kad-tad zapitati: Što si stvarno napravio?

Promjene u HDZ-u upravo su se dogodile, sada je vrijeme za promjene u našem uspavanom gradu, a jedina ozbiljna opcija koja može probuditi ovaj grad je osvježeni i kompaktni HDZ - zaključio je Tomislav Šuta, novi predsjednik splitskog HDZ-a.

ČALJKUŠIĆ: Čestitam & stojim na raspolaganju stranci

Na pobjedi je Šuti čestitao i protukandidat Andrija Čaljkušić:

- Zahvaljujem članovima na svakom glasu koji sam dobio. Poštujem volju većine koja je povjerenje u većoj mjeri ukazala mom protukandidatu. Novom predsjedniku Tomislavu Šuti čestitam, a našoj stranci i svim članovima stojim na raspolaganju za svaku pomoć.

Za potpredsjednike Gradske organizacije HDZ-a u prvom su krugu izabrani Ivica Budimir, Krešimir Čaljkušić i Zrinka Mužinić Bikić - svi redom članovi Šutina tima (na glavnoj slici - op. ur.)​.

A A A