Vijesti
1. 3. 2023.

Stabilnost & sigurnost. Dvije su to ključne riječi u ovih sedam godina mandata!

33. rođendan HDZ-a Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika. Andrej Plenković: Pogodile su nas globalne krize, no sve smo ih prebrodili bez socijalne frakture, bez otkaza i stečajeva - koje je oporba najavljivala, čak i priželjkivala. Izgradili smo Pelješki most i, unatoč svim opstrukcijama, LNG terminal. Ispunili smo zahtjevne kriterije za Schengen i eurozonu - ti uspjesi ostat će trajna baština naše, HDZ-ove Vlade! Istodobno, prvi smo smogli snage donijeti odluku o nabavi borbenih aviona. Iskoristili smo nikad čvršći međunarodni položaj RH kako bismo pomogli Hrvatima u BiH. Ponosni smo i na narodne obveznice i reguliranje rada nedjeljom. Zajedno i odvažno, idemo po nova postignuća i pobjede!

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika naše stranke i naše Vlade Andreja Plenkovića na obilježavanju 33. obljetnice osnutka HDZ-a u Šibensko-kninskoj županiji i Krešimirovu Gradu, održanom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku:

Bez socijalne frakture, otkaza i stečajeva

Morali smo se suočiti s mnogim izazovima, s isprepletenim globalnim krizama, no sve ih je Hrvatska prebrodila bez socijalne frakture, bez vala otkaza i stečajeva - koje je maliciozna oporba tako strasno najavljivala, čak i priželjkivala.

Hrvatsko gospodarstvo poraslo je i u 3. kvartalu 2022. - za 4,0%! Podaci za cijelu 2022. još su bolji: BDP nam je skočio za 6,3%!

Odlučnom i dotad nezapamćenom državnom intervencijom očuvali smo radna mjesta u pandemiji, a u ovoj krizi koju je prouzročila ruska agresija na Ukrajinu zaštitili gospodarstvo i standard hrvatskih građana, subvencionirali cijene struje, plina, naftnih derivata... A činit ćemo to i dalje, dokle god bude trebalo: za početak travnja pripremamo novi paket zaštitnih mjera!

Trajna baština naše, HDZ-ove Vlade!

Istodobno, izgradili smo Pelješki most kojim je spojen državni teritorij. To je najsuverenističkiji potez koji jedna Vlada može učiniti za svoj narod! Izgradili smo - unatoč svim opstrukcijama - i LNG terminal. Njegovim proširenjem Hrvatska će prerasti u europsko energetsko čvorište!

Istodobno, ispunili smo sve zahtjevne kriterije i na isti dan, kao jedina zemlja u povijesti, ušli i u Schengen i u europodručje, ostvarili strateške ciljeve dublje europske integracije. Ti uspjesi ostat će trajna baština naše, HDZ-ove Vlade za buduće generacije!

Istodobno, izborili smo se za rekordna sredstva iz EU-a za ovo desetljeće razvoja i sustizanja bogatijih zapadnih članica.

6 novih razloga za zadovoljstvo: Premoćni rejting, još jedna oporbena blamaža, narodne obveznice, neradna nedjelja, rekordna EU sredstva & druženja s članstvom

Modernizacija pobjedničke Hrvatske vojske

Istodobno, prvi smo prelomili i smogli snage donijeti odluku o nabavi višenamjenskih borbenih aviona. Hrvatska će uskoro imati najjače ratno zrakoplovstvo od Njemačke do Grčke, dogodine će naše nebo čuvati eskadrila od 12 Rafalea, najmodernijih zrakoplova koje možete danas nabaviti!

Doći će i novi „Crni jastrebovi“, oklopna vozila Bradley, gradit ćemo brodove za HRM, nastaviti ulagati u hrvatskog vojnika i modernizaciju HV-a, zamjenjivati zastarjelu sovjetsku tehnologiju onom zapadnom i suvremenom. Te činjenice dobivaju na dodatnoj važnosti u svjetlu rata koji bukti u Ukrajini, na tlu Europe.

Moderni suverenizam

Istodobno, koristeći nikad čvršći međunarodni položaj RH, itekako smo pomogli našim sunarodnjacima u BiH: nakon što su Hrvati dobili prvu premijerku u povijesti te susjedne nam i prijateljske zemlje, danas su dobili i predsjednicu Federacije BiH. Čestitam gospođi Lidiji Bradari, članici sestrinskog nam HDZ-a BiH!

To je to načelo modernog suverenizma o kojem često govorim!

Hrvatska snažno podupire europski i reformski put BIH, u kojoj su svi konstitutivni narodi potpuno - ravnopravni!

Narodne obveznice & neradna nedjelja

Podjednako smo ponosni i na uspjeh narodnih obveznica, ali i na to što će se upravo u našem mandatu, a ne u nekome drugom, pravedno regulirati rad nedjeljom. Jer mi smo stranka koja drži do obiteljskih vrijednosti!

A kako nam je sve to uspjelo? Različiti su razlozi, no jedan je ključan, a on se zove politička stabilnost!

Entuzijazam & ponos

U zadnja dva i pol mjeseca posjetio sam 25 gradova i 16 županija, a svugdje među našim članicama i članovima vlada jako dobra atmosfera. Osjeća se entuzijazam, osjeća se ponos jer upravo HDZ, na polovici 2. mandata naše Vlade, predano radi za boljitak građana. Šibensko-kninska županija i Šibenik tome su uvijek davali veliki doprinos.

Zajedno i odvažno, idemo po nova postignuća i po nove - pobjede!

Što jest, jest, oporbi ne ide. Udruženi Penava, Grbin & Benčić „na aparatima“

OSTALI GOVORNICI: JAČANJE INSTITUCIJA, VRAĆANJE ŠKŽ-a, DOVRŠETAK TUĐMANOVA PUTA

U članku donosimo i kraće izvatke iz obraćanja ministra uprave i pravosuđa te potpredsjednika HDZ-a Šibensko-kninske županije Ivana Malenice, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i šibenskog gradonačelnika Željka Burića, prvog čovjeka HDZ-a Grada Šibenika Paške Rakića te predsjednika županijske Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman” Ivice Bratića.

MALENICA: HDZ je pokazao da zna i može!

To što smo ostvarili strateške euroatlantske ciljeve ne znači da stajemo. Nastavljamo čuvati socijalnu stabilnost, donositi zaštitne mjere, s fokusom na najranjivijim skupinama, te osnaživati institucije države i pravosudna tijela. U proteklih 7 godina HDZ je pokazao da zna i može!

BURIĆ: Bol će biti kratka, a pobjeda - slatka!

HDZ je u Gradu Šibeniku neprikosnoven. Boli nasto što smo izgubili županiju, ali ta će bol biti kratka, a pobjeda slatka. Izgubili smo na tzv. valu promjena, no aktualna, disfunkcionalna županijska vlast zoran je primjer da nije svaka promjena dobra.

Uspoređujući njihov loš rad s našim postignućima u prošlim mandatima, građani su postali svjesni koliko je HDZ u biti napravio u prošlim mandatima, koliko smo bili bolji od sadašnje nomenklature - kratkotrajne atrakcije od koje je ostala samo šminka.

RAKIĆ: Vratit ćemo ŠKŽ ondje gdje i pripada!

Kratko i jasno: na lokalnim izborima vratit ćemo Šibensko-kninsku županiju ondje gdje i pripada, pod okrilje HDZ-a. Prije toga, naravno, slavit ćemo na europskim i parlamentarnim izborima.

BRATIĆ: Tuđman zacrtao i započeo, Plenković završio

Mi smo svjedoci da je Andrej Plenković zaokružio Tuđmanov put, ostvario njegovu viziju ulaskom Hrvatske u Schengen i eurozonu. Razni smušenjaci i bezglavnici neće uspjeti osporiti djelo koje je započeo i zacrtao Tuđman, a završio Plenković.

A A A