Vijesti
8. 3. 2023.

Izuzev HDZ-a, nijedna se stranka ni bi mogla & znala nositi s ovim globalnim krizama s kojima se Hrvatska morala suočiti!

(PHOTO) Hum na Sutli. 33. rođendan HDZ-a Krapinsko-zagorske županije. Andrej Plenković: U ova 2-3 mjeseca već smo obišli 30-ak gradova i 15-ak županija, a atmosfera je svugdje odlična, prepuna želje za angažmanom, optimizma i ponosa na uspjehe naše stranke i naše Vlade. Tako je i ovdje! A imamo, itekako, na što biti ponosni - HDZ se upravo po postignućima razlikuje od političkih konkurenata: LNG terminal, Pelješki most, Schengen, euro, očuvanje 800.000 radnih mjesta u koroni i socijalne kohezije u aktualnoj energetskoj krizi, subvencioniranje cijena plina, struje i goriva, sjajni turistički rezultati, povećanje plaća i rekordna zaposlenost, a sada i ponajveći rast BDP-a u cijelom EU-u!

Ponos, zajedništvo, prepune dvorane i pobjednički duh na svim stranačkim okupljanjima diljem Lijepe Naše. Tako smo i u Humu na Sutli poslali snažnu, jedinstvenu poruku - Hrvatsko zagorje vratit ćemo plavoj boji!

Postignuća HDZ-a na nacionalnoj razini jamstvo su napretka i kvalitetnijeg života u Krapinsko-zagorskoj županiji nakon naše pobjede na lokalnim izborima!

VRIJEME JE ZA PROMJENE U HRVATSKOM ZAGORJU!

Osim predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića, okupljenima su se obratili potpredsjednik Vlade RH i zamjenik predsjednika HDZ-a general Tomo Medved, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Žarko Tušek, prvi čovjek županijskog HDZ-a i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a i Općinskog vijeća Huma na Sutli Mario Antonić i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman” Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sokolić.

Donosimo ključne poruke iz njihovih obraćanja.

Kako sam to već više puta rekao - mi svoj Izborni program Sigurna Hrvatska provodimo u djelo, zato smo i dandanas - u 4. desetljeću postojanja i 8. kalendarskoj godini mandata u Banskim dvorima - uvjerljivo najjača politička opcija u Hrvatskoj! A to ćemo i ostati!

PLENKOVIĆ: Program „Sigurna Hrvatska“ provodimo u djelo, zato smo i dalje uvjerljivo najjača stranka!

Iznimno mi je drago što sam s vama u prelijepome Hrvatskom zagorju, što smo poslije gotovo tri godine stanke uslijed pandemije ponovno na terenu i što se opet družimo s vrijednim članicama i članovima! U ova 2-3 mjeseca već smo obišli 30-ak gradova i 15-ak županija, a atmosfera je svugdje odlična, prepuna želje za angažmanom, optimizma i ponosa na uspjehe naše stranke i naše Vlade. Tako je i ovdje u Humu na Sutli!

Od konkurenata se razlikujemo po - rezultatima!

A imamo, itekako, na što biti ponosni - HDZ se upravo po postignućima razlikuje od političkih konkurenata: LNG terminal, Pelješki most, Schengen, euro, očuvanje 800.000 radnih mjesta u koroni i socijalne kohezije u aktualnoj energetskoj krizi, subvencioniranje cijena plina, struje i goriva, sjajni turistički rezultati, povećanje plaća i rekordna zaposlenost, a sada i ponajveći rast BDP-a u cijeloj Europskoj uniji!

Izuzev HDZ-a, nijedna politička opcija u Hrvatskoj ne bi imala ni snagu ni znanja ni kapaciteta nositi se sa svim tim izazovima s kojima smo se morali suočiti, a pritom uspjeti zaštititi standard sugrađana i nacionalnu ekonomiju.

Ostvarili smo strateške ciljeve: Schengen, Pelješki most, euro, LNG terminal, Rafale. Misli li itko kako bi to uspjeli Milanović & njegovi destruktivni mališani?!

Nastavljamo raditi na dobrobit građana & gospodarstva

Ono što nas također dijeli od nekih drugih aktera jest to da dobro znamo gdje Hrvatska pripada, a pripada zapadnome demokratskom svijetu i samoj jezgri Europe! S druge strane, Milanović i veliki dio oporbe pali su na tom ispitu. Uvijek smo, pa i u slučaju svirepe ruske agresije na Ukrajinu, odabirali pravu stranu.

Nastavljamo raditi ono za što smo i dobili povjerenje hrvatskih građana - osigurati razvoj i daljnje izgrađivanje našeg društva u četvrtom desetljeću naše samostalnosti!

I 8. kalendarskoj godini mandata

Kako sam to već više puta rekao - mi svoj Izborni program „Sigurna Hrvatska“ provodimo u djelo, zato smo i dandanas - u 4. desetljeću postojanja i 8. kalendarskoj godini mandata u Banskim dvorima - uvjerljivo najjača politička opcija u Hrvatskoj! A to ćemo i ostati!

CRO Demoskop: HDZ kontinuirano, sigurno & stabilno u uvjerljivoj prednosti

MEDVED: I danas činimo najbolje za Lijepu Našu!

Prije 33 godine naši su utemeljitelji, predvođeni dr. Franjom Tuđmanom, osnovali HDZ, stranku koja je bila stup stvaranja samostalnosti, izgradnje institucija i potom obrane i oslobođenja Domovine. Posebno zahvaljujem svim braniteljima i domoljubima s područja Krapinsko-zagorske županije. Nema te postrojbe pobjedničke Hrvatske vojske u kojoj nije bilo boraca s područja Hrvatskog zagorja!

30 godina u povijesti jedne zemlje nije puno, ali to su bile godine prepune postignuća. HDZ se i danas nalazi ondje gdje ga je pozicionirao dr. Tuđman. Imamo najkvalitetniji program za našu zemlju i realiziramo ga iz dana u dan. Osim toga, naša stranka ima najbolje članstvo - kakvo nema nijedna druga politička opcija u Hrvatskoj!

GREGUROVIĆ: Krapinsko-zagorsku županiju vratit ćemo plavoj boji!

HDZ je najjača politička organizacija u zemlji! I ova je svečanost pokazatelj koliko se poštuju svi oni koji su stvarali našu stranku. A posebno smo zahvalni prvom predsjedniku dr. Tuđmanu, državniku i vizionaru koji je vratio ponos hrvatskom narodu. Isto smo tako ponosni i na naše branitelje. Zahvalni smo im na svemu što su napravili za hrvatsku samostalnost, a time i za budućnost Lijepe Naše.

Do pobjede!

Nažalost, već dugo godina moramo gledati srozavanje rejtinga naše županije. Pozitivna gospodarska kretanja zasluga su naših vrijednih poduzetnika te mjera i pomoći koje im pruža Vlada RH. Jedini ozbiljni projekti ostvaruju se upravo uz pomoć Vlade, dok druga strana jedino nudi već teško gledljivu samopromociju. No, mi smo itekako spremni na promjene! I to ćemo postići - zajedno. Pozivam sve članice i članove da svojim angažmanom naprave sve za bolje sutra Krapinsko-zagorske županije i njenih građana.

TUŠEK: Zahvaljujući Vladi RH, Hrvatska je ekonomski osnažena & otporna na krize!

S dva paketa mjera državnih intervencija - prvo onim iz proljeća 2022. u vrijednosti 5 milijardi kuna za kućanstva, poduzeća i poljoprivrednike, onda i još uvijek aktualnim jesenskim paketom mjera „teškim“ 21 milijardu kuna - bez velikih rana prolazimo najveću krizu Europe i svijeta od Drugog svjetskog rata.

Gospodarstvo raste, a inflacija - pada!

Ono što dodatno govori o ispravnosti politika i mjera Vlade upravo je snažan odgovor hrvatskog gospodarstva u krizi. Nakon povijesnog rasta BDP-a 2021. godine, rast u 2022. na samom je vrhu Europske unije. Hrvatska je u 2023. ušla ekonomski osnažena nakon što je iznad svih realnih rokova i predviđanja ispunila kriterije i postala članicom eurozone i Schengena!

ANTONIĆ: HDZ ima snagu, mudrost, viziju i ljude!

Hum na Sutli je mala, ali gospodarski velika općina, puna dobrih i vrijednih ljudi. Perjanica je industrijske proizvodnje, produktivnosti, globalne konkurentnosti i izvoza. Upravo je to pravi put za uspjeh u ovim teškim i izazovnim vremenima.

A HDZ je kao državotvorna, stožerna stranka hrvatskog naroda od prvih dana naviknut na teška i turbulentna vremena. Na nacionalnoj razini već godinama ima dominantnu ulogu u vođenju države. Naša stranka ima snagu, mudrost i viziju - ali prije svega ljude koji jesu i koji će biti kadri u svakodnevni život Hrvata implementirati sve prednosti pridruživanja euroatlantskim integracijama, a istodobno se suočiti sa svim izazovima koji su pred nama.

SOKOLIĆ: Prozivali su nas da smo „stranka opasnih namjera“

Danas se prisjećamo povijesnih događaja s početka 90-ih, kada su krenula osnivanja ogranaka stranke. Na području Hrvatskog zagorja u to vrijeme bilo je 3.074 članova i to je članstvo bilo temelj za pripremu stranke za izbore, na kojima smo odnijeli uvjerljivu pobjedu. Zahvaljujem svima koji su u to vrijeme bili spremni staviti svoje ime na listu - dok nas se prozivalo da smo „stranka opasnih namjera“.

A A A