Vijesti
27. 4. 2023.

CROBAROMETAR: HDZ skočio na gotovo 31%!

Neodlučni birači, sa 17.0%, druga su politička snaga u Hrvatskoj, a tek je na trećem mjestu SDP. I to dovoljno svjedoči o uvjerljivosti oporbe. Po dobrom starom običaju HDZ je 2.5 puta jači od partije. Platforma „NE Možemo“ preotela je 4. poziciju sve izgubljenijem MOST-u Nikole Grmoje, no prema istraživanju Nove TV gubitnici su mjeseca Domovinski pokret Ivana Penave te tzv. Centar Dalije Orešković i hiperambicioznog Ivice Puljka. Prvi su pali sa  6.4 na 6.0%, a drugi propali s 2.2 na 1.8%.

Crobarometar za travanj je potvrdio - kako su komentirali u Dnevniku Nove TV - da je „HDZ čvrsto konsolidirao podršku, ona ne pada ispod trideset posto“.

Naša je stranka na mjesečnoj razini zabilježila rast popularnosti od 0.5%.

CROBAROMETAR: HDZ premoćno prvi - skočili smo na 30.4%! Jači smo nego SDP, MOST & NE Možemo skupa!

Građani prepoznaju postignuća

Istraživanje je još jednom pokazalo da građani prepoznaju naše Vlade RH: snažne zaštitne mjere, subvencije na struju, plin i goriva, otvorenje Stonske obilaznice, najveća zaposlenost u povijesti, novčane potpore svim društvenim skupinama kojima je pomoć potrebna, gospodarski rast iznad najoptimističnijih očekivanja, turistički rekordi...

Veliki je broj postignuća iza nas, ali i ispred nas!

Neodlučni jači od SDP-a

Neodlučni birači, sa 17.0%, druga su politička snaga u Hrvatskoj, a tek je na trećem mjestu SDP - s 13.6%.

I to dovoljno svjedoči o uvjerljivosti oporbe.

Milanović i SDP su ogorčeni jer je Hrvatska danas daleko uspješnija, sigurnija i bolja zemlja nego u njihovom mandatu. To mogu reći uzdignutog čela!

MožeMost

Na četvrtom je mjestu Platforma „NE Možemo“ (8.8%).

Tu je poziciju preotela MOST-u (8.7%), svom vjernom partneru iz „ideološkog moratorija“.

S obzirom na snagu HDZ-a, očajnoj oporbi ništa drugo i ne preostaje nego podmetati & udruživati se - od rigidne ljevice do lažne desnice!

Potop tandema Puljak/Orešković

Šesti je Domovinski pokret - uz pad sa 6.4% iz ožujka na travanjskih 6%.

Ivan Penava? Čini se da je Domovinski pokret naučio lekciju. Dalija Orešković? Izjavljivala je da mrzi HDZ i da s nama treba kao s nacistima

Gubitnik mjeseca ipak je tzv. Centar. Propao je s 2.2 na 1.8%.

Družina hiperambicioznog Ivice Puljka i Dalije Orešković izgubila je u mjesec dana čak petinu podrške birača te ju je s rejtingom od 1.9% pretekla jedna regionalna stranka IDS.

Duboko ispod izbornog praga

Iznad „magične granice“ od 1 posto još su Blok umirovljenici zajedno (?), HNS i HSU, a svi ostali su - ispod.

Među njima su i parlamentarne stranke poput HSS-a Kreše Beljaka ili Ruskih suverenista Željka Sačića.

NAPOMENA:

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 21. travnja na 982-oje punoljetnih građana metodom osobnog razgovora. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3.3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3.6 posto.

A A A